Lenovo Yoga 9i de 14 inchi folosește procesoarele Intel Core din a 12-a generație pentru a oferi performanțe solide într-un aparat compact.

A trecut un deceniu de când Lenovo a introdus primul laptop 2 în 1 Yoga. În timp ce dispozitivele Surface de la Microsoft au stabilit din nou tendința, se poate spune că gama Yoga, produsă în masă, a devenit adevărata avangardă de design a laptopurilor convertibile pentru consumatori. Yoga 9i (2022) de 14 inchi de la Lenovo se bazează pe acest deceniu de experiență în toate sensurile cuvântului. De la profilul său subțire până la puterea componentelor sale interne, modelul din acest an oferă performanțe extraordinare într-un pachet compact. În timp ce zgomotul ventilatorului poate fi un pic cam puternic și avem impresia că se bazează prea mult pe USB-C, în general este un laptop impresionant.

Yoga 9i de 14 inchi este unul dintre primele laptopuri care beneficiază de procesoarele mobile Intel Core din a 12-a generație pentru laptopuri subțiri și ușoare. Deși subțire, acest laptop are un chip cu patru nuclee de performanță și opt nuclee de consum redus, pentru un total de 12. Specificațiile acestui model sunt de altfel banale, deși cu siguranță sunt de nivel înalt pentru un laptop de 14 inchi. Nu se zgârcește la nimic.

Design elegant și calitate a construcției

Echipa de design de la Lenovo nu primește suficiente laude pentru calitatea muncii lor. Nu există niciun alt producător de laptopuri cu Windows care să fie atât de constant dispus să iasă din scenariu, iar Yoga 9i de 14 inchi este un exemplu excelent al dorinței sale de a se abate de la normă. De la distanță, Yoga 9i seamănă cu majoritatea modelelor 2 în 1 cu Windows. Este un model clamshell cu o balama rotativă solidă care se pliază la 360 de grade, transformând laptopul într-o tabletă. Cu toate acestea, dacă vă apropiați de computer, veți observa că acesta este dotat cu margini rotunde și strălucitoare de crom în partea superioară și inferioară.

Aceasta este o caracteristică atractivă care are avantaje practice. Datorită marginilor rotunjite, utilizatorul nu va întâlni niciodată un punct de contact dur atunci când manevrează laptopul. Acesta va fi un aspect minor pentru mulți. La urma urmei, nu este ca și cum alte aparate 2 în 1 ar putea să vă taie degetul. Cu toate acestea, Yoga 9i este mai confortabil de utilizat decât în mod normal. Greutatea redusă a laptopului și ecranul tactil îmbunătățesc și mai mult ușurința de utilizare. Este un aparat ideal pentru a-l purta într-o mână sau pentru a-l roti pentru a viziona ceva cu un prieten sau un coleg de la masă. Nu este suficient de mic sau de ușor pentru a înlocui iPad-ul, dar 9i se apropie cât se poate de mult. Aceasta este o veste bună în cazul în care aveți nevoie de un 2 în 1 pentru a fi utilizat în spații înguste sau în timpul călătoriilor.

Tastatura și trackpad-ul sunt frumoase

Yoga 9i de 14 inchi are o tastatură bună, în ciuda profilului său subțire. Dispunerea tastelor este excelentă și utilizează la maximum dimensiunea de 14 inchi a laptopului. Capacele tastelor sunt de dimensiuni rezonabile, dar există suficient spațiu între taste. În partea dreaptă a tastaturii există câteva taste unice. Printre acestea se numără una pentru a activa sau dezactiva modul întunecat Windows și alta pentru a parcurge modurile de performanță. Deși acestea sunt frumoase, nu sunt esențiale și nu vor schimba modul în care majoritatea oamenilor folosesc modelul 2 în 1.

Tastatura are o iluminare de fundal și utilizează un senzor de lumină pentru a o porni automat într-o cameră întunecată (poate fi pornită și manual). Utilizatorii vor aprecia, de asemenea, touchpad-ul mare al modelului Lenovo Yoga 9i. Acesta măsoară aproximativ 12,7 cm lățime și 7,6 cm adâncime. Aceasta este o dimensiune ideală pentru un 2 în 1 subțire și portabil și oferă suficient spațiu pentru gesturile multi-touch Windows. Touchpad-ul face o treabă bună în ceea ce privește respingerea introducerilor neintenționate, ceea ce este important, deoarece dimensiunea sa mare înseamnă că palmele ajung să se odihnească pe suprafața sa.

Display-ul și sistemul audio, două puncte forte

Yoga 9i de bază de 14 inchi are un ecran tactil IPS cu o rezoluție de 1.920 x 1.200 pixeli. Raportul de aspect al ecranului este de 16:10, ceea ce oferă spațiu vertical suplimentar pentru multitasking sau pentru vizualizarea conținutului care se derulează pe verticală, cum ar fi paginile web sau documentele PDF. Claritatea textului este excelentă, cu 323 de pixeli înghesuiți în fiecare centimetru. Calitatea imaginii este, de asemenea, foarte bună. Afișajul lui Yoga 9i are culori precise, o gamă largă de culori care acoperă până la 99% din DCI-P3, o luminozitate maximă ridicată de peste 400 nits și niveluri de negru profunde datorită tehnologiei Oled. Imaginile și filmele sunt vii, clare și au un simț realist al dimensionalității care atrage privirea.

Cameră 1080p și microfon dublu

Yoga 9i de 14 inchi este dotat standard cu o cameră de 1080p. Acest lucru este plăcut de văzut pe un dispozitiv Windows high-end și este încă o excepție, nu o regulă. Este o îmbunătățire evidentă față de 720p, oferind un salt mare în ceea ce privește claritatea și culori mai precise și mai vii. Camera oferă un mic obturator fizic de confidențialitate, ceea ce este un lucru bun.

Ce ai zice de un Lenovo Thinkpad?

Microfonul dublu al laptopului funcționează așa cum era de așteptat. Este utilizabil de la o distanță de câțiva metri de calculator. Puteți vorbi chiar și într-o cameră mică dacă ridicați vocea. Cititorul de amprente funcționează bine, dar, ca întotdeauna, poate fi păcălit de amprente unsuroase sau murdare. Recunoașterea facială prin Windows Hello este cea mai rapidă și mai fiabilă metodă. Funcționează bine, chiar și într-o cameră întunecată.

Acest articol este susținut de către eMAG.