Hardware

În 2020 am văzut prezentat Oppo X 2021, primul smartphone tip concept cu ecran rulabil, iar la scurt timp au apărut primele informaţii despre LG Rollable, primul telefon inteligent rulabil al producătorului sud-coreean. Dacă în cazul Oppo lucrurile au rămas la nivel de concept, în cazul LG nu s-a mai întâmplat nimic, asta şi pentru că în anul următor compania s-a retras definitiv de pe piaţa smartphone-urilor.

Cert este că display-urile rulabile au un viitor, chiar dacă sub o formă mai primitivă prin tragere. LG Display a prezentat un ecran de 12 inci care se poate întinde prin tragere la un maxim de 14 inci, ulterior acesta putând reveni la cei 12 inci iniţiali.

Şi în acest caz vorbim tot de un prototip, unul care nu va apărea prea curând la nivel comercial. Ecranul dezvoltat de LG Display are o densitate de 100 ppi, oferă suport pentru gama de culori RGB, este format din microLED-uri cu o mărime de 40 de microni ce sunt conectaţi prin nişte arcuri minuscule (acestea permit în realitate întinderea cu până la 20% fără a deteriora ecranul) şi este foarte rezistent.

Acest tip de ecran este unul adaptabil la diferite contexte şi necesităţi, materialele din care este construit permiţându-i să ia forme diverse.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: lg

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.