Diverse

LG este cu siguranţă una dintre cele mai neserioase companii când vine vorba de update-uri software. Device-urile tip flagship primesc actualizări majore foarte lent, iar acestea de cele mai multe ori vin cu diverse probleme. Smartphone-urile mid-range şi entry-level stau şi mai rău, majoritatea dintre acestea rămânând blocate cu versiunile Android de lansare.

Vânzările LG de telefoane inteligente sunt la pământ, producătorul sud-coreean fiind obligat să se retragă din China (cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume) pentru a-şi reduce pierderile. Fiind într-o situaţie dificilă, LG caută soluţii, iar una dintre ele ar putea fi creşterea gradului de seriozitate în legătură cu actualizările software.

Astfel, LG a deschis un centru specializat în dezvoltarea soluţiilor software. Acest centru se află în Coreea de Sud, iar principala sa misiune este aceea de a oferi update-uri Android regulate pentru o gamă cât mai largă de smartphone-uri. Primul obiectiv stabilit de conducere este acela de a actualiza LG G6 la Android 8.0 Oreo până la sfârşitul acestei luni (da, dacă nu ştiaţi, flagship-ul LG de anul trecut are încă Android 7.0 Nougat).

Centrul software se va ocupa şi de viitoarele update-uri de securitate, cât şi de testarea experienţei de utilizare a terminalelor după implementarea noilor actualizări.

Sursa: lgnewsroom.com