Arhiva

LG se pregăteşte intens pentru marele eveniment din luna ianuarie: CES 2013. Se pare că pentru următoarea ediţie a CES, LG a pus accent în special pe partea de display-uri. Practic, LG va prezenta la standul său noi ecrane pornind de la cele pentru smartphone-uri de 4,7 inch şi ajungând până la cele de televizoare de până la 84 de inch.

Pentru categoria smartphone-uri, LG se pare că va prezenta un display de 4,7 inch ce va avea o grosime de sub 1 mm, lucru ce va permite companiilor să realizezi telefoane mult mai compacte.

Pentru categoria phabletelor, LG pregăteşte un display de 5,5 inch cu o rezoluţie FullHD şi o densitate a pixelilor de 403 ppi. Dacă display-ul este gata, înseamnă că trebuie să ne aşteptăm de la LG să prezinte cât de curând un smartblet, phablet sau oricum vreţi voi să îi mai spuneţi.

Trecând uşor peste acest câmp minat al phabletelor, ajungem la categoria tabletelor de 7 inch. Aici se pare că LG a realizat un display cu o rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli şi o densitate a pixelilor de 324 ppi. Se pare că iPad-ul a fost prins din urmă şi nu mai prezintă aşa mari avantaje vis-à-vis de concurenţă.

Depăşim prin partea stângă zona tabletelor şi ne apropiem usor de zona ecranelor de laptop, ultrabook etc. Mai exact, LG va prezenta la CES 2013 un ecran de 12,9 inch cu o rezoluţie de 2560 x 1700 pentru ultrabook-uri şi va utiliza tehnologia AH-IPS existentă astăzi pe multe dintre tabletele disponibile pe piaţă. Pentru laptopuri, LG va prezenta un display de 13,3 inch ce va avea o grosime de doar 2 mm.

Într-un final am ajuns şi la categoria televizoarelor. Aici, LG se pare că va prezenta televizoarele UHD ce vor dispune de o rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli, adică 4 x FullHD. Acestea vor fi de 55, 65 şi 84 de inch si vor dispune şi de noua tehnologie 3D de la LG: FPR 3D. Pe lângă acestea, LG va mai prezenta un ecran de 30 inch cu o rezoluţie demenţială de 4096 x 2160 pixeli şi un ecran de 23,8 inch ultra-subţire (mă gândesc că va fi undeva la 2-3 mm maxim).

Se pare că LG vrea să facă din 2013 un an al revenirii sale în topul producătorilor de smartphone-uri şi tablete şi de ce nu să-şi consolideze poziţia în piaţa televizoarelor deştepte. Ce părere aveţi de arsenalul de display-uri cu care LG va ataca CES 2013?

LG-Display-3D-LCD

Sursa: gsmarena.com