Foto si Video

Un start-up american denumit Light a lansat o cameră foto mai puţin obişnuită. Light L16 este numele său şi dispune de 16 senzori a câte 13 megapixeli fiecare ce pot fotografia simultan. Terminalul dispune de un soft special ce poate combina toate informaţiile primite de la cei 16 senzori şi le poate transforma într-o imagine cu o rezoluţie maximă de 52 megapixeli.

Light L16 8

Senzorii sunt împărţiţi în 3 categorii: cinci dintre ei folosesc lentile echivalente cu distanţă focală de 35 mm, alţi cinci utilizează lentile de 70 mm, în timp ce restul de 6 folosesc lentile de 150 mm. După realizarea fotografiei se pot ajusta adâncimea câmpului, focalizarea, expunerea sau se poate anula zgomotul de imagine. Light L16 are un display tactil de 5 inci, este dotat cu modul Wi-Fi (permite partajarea fotografiilor pe reţelele de socializare), rulează sistemul de operare Android şi poate filma în format 4K cu oricare dintre cei 16 senzori.

Pe cât de interesantă pare la prima vedere, pe atât de inestetică şi scumpă este. Light L16 poate fi precomandată până pe 6 noiembrie la 1300 dolari, urmând ca după această dată preţul său să ajungă la 1700 dolari. Primele livrări vor fi făcute din vara anului viitor.

În final ca o notă personală aş putea spune că această cameră foto aduce cu un smartphone ce a fost iradiat o perioadă lungă de timp şi s-a transformat într-un mutant.

Sursa: theverge.com

Categorii: foto-video

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.