Smartphone

Android 4.1 Jelly Bean a fost prezentat oficial la mijlocul lui iunie 2012, cu ocazia Google I/O în ediția pe anul în curs. Din păcate, multe telefoane Android nu vor primi această versiune software și vor rămâne blocate la 4.0 Ice Cream Sandwich în cel mai bun caz sau la 2.3 Gingerbread. 

Mai sunt telefoane cu 2.3 Gingerbread care așteaptă 4.0 Ice Cream Sandwich – LG Optimus 3D, LG Optimus 2X, Optimus Black, Optimus Sol. La ultimele două nu sunt sigur dacă vor mai aduce 4.0 ICS. LG nu se descurcă prea bine la acest capitol.

Să vedem care sunt device-urile ce au primit sau vor primi 4.1 Jelly Bean în viitorul apropiat:

Iulie 

– Google Nexus 7;

– Samsung Nexus S;

– Samsung Galaxy Nexus;

– Motorola Xoom în varianta Wi-Fi.

August 

– ASUS Transformer TF300;

Nu știu sigur dacă au dat update via OTA și în țara noastră. Se vor adăuga și ASUS Transformer Prime sau ASUS Transformer Pad Infinity;

Septembrie

– Acer Iconia Tab A110;

– Samsung Galaxy S III. Compania sud-coreeană va mai aduce Android 4.1 pe 14 telefoane și tablete, dar nu s-a specificat o dată exactă.

Octombrie

– HTC One S, HTC One X, HTC One XL;

– Samsung Galaxy Note II;

– Xiaomi Mi-Two.

Nu se știe exact când se va face portarea, dar vor primi Android 4.1 Jelly Bean:

– Samsung Galaxy S II;

– Samsung Galaxy Note;

– Samsung Galaxy S Advance;

– Samsung Galaxy Chat;

– Samsung Galaxy Ace 2;

– Samsung Galaxy Beam;

– Samsung Galaxy Ace Plus;

– Samsung Galaxy Mini 2;

– Samsung Galaxy S Duos;

– Samsung Galaxy 2 7.0;

– Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus;

– Samsung Galaxy Tab 2 10.1;

– Samsung Galaxy Note 10.1;

– LG Optimus G;

– Sony Xperia T;

– toate telefoanele Motorola lansate în 2012 și 2011 vor primi Android 4.1 Jelly Bean, în caz contrar s-a angajat Google să ofere o despăgubire de 100 dolari în SUA.

LG a declarat că lucrează la portarea 4.0 ICS și nu și-au făcut un calendar de update pentru 4.1 Jelly Bean care cred că-l vom vedea pe telefoanele LG prin 2013.

Lista este deschisă și dacă mi-a scăpat vreun telefon sau tabletă m-ar ajuta un comentariu spre a o adăuga spre a avea articolul complet.

În România, Allview va aduce Android 4.1 Jelly Bean pe tableta sa poziționată ca vârf de gamă – Allview AllDro Speed 3 DUO.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.