Smartphone

Săptămâna trecută a avut loc marele eveniment Nokia ce s-a soldat cu lansarea a două smartphone-uri cu Windows Phone 8 –  Lumia 820 și Lumia 920. Ne-au plăcut mult specificațiile ambelor smartphone-uri, dar Lumia 920 cu 32 Gb spațiu de stocare, camera foto de 8.7 Mp cu tehnologia Pure View, încărcarea wireless (care se regăsește și la Lumia 820) și per total cu toate specificațiile ce vin cu acest telefon ne-a determinat să ne formăm o părere foarte bună despre el. Se pare că nu am fost singurii.

Potrivit unui sondaj realizat de WPCentral în care aceștia și-au întrebat cititorii ce telefon cu Windows Phone 8 ar/vor cumpăra, 81.4% dintre aceștia au ales Lumia 920 drept câștigător. Variantele dintre care aceștia mai puteau să aleagă erau Lumia 820, Samsung ATIV S și HTC Accord (dispozitiv încă nelansat). Deși de obicei în sondaje diferența dintre smartphone-uri este relativ mică, se pare că Nokia a dat lovitura și a monopolizat situația.

Chiar dacă este un sondaj și nu este o cercetare de piață sau o analiză concretă a vânzărilor, trebuie să recunoaștem că cifrele sunt impresionante și că 81.4% din 7.568 de persoane pasionate de gadgeturi și tehnologie care au răspuns sondajului – nu sunt de omis.

Singurul smartphone care ar mai putea schimba situația în momentul de față ar fi HTC Accord care este încă nelansat și ale cărui specificații nu sunt total cunoscute. Totuși, realistic vorbind, realizăm și noi și cred că realizează și cei de la HTC că au de urcat o scară lungă și înaltă până să îi ajungă pe cei de la Nokia.

Până una alta, ne bucurăm de succesul Nokia și așteptăm – de ce nu – să fim uimiți și plăcut impresionați de lansările HTC de pe 19 septembrie.

Sursă: WPCentral