gEV

Luvly este un start-up din Suedia, unul care doreşte să vândă maşini electrice mici, de oraş, foarte prietenoase cu mediul. Primul său model se numeşte Luvly O, iar cei interesaţi se pot înscrie aici pe o listă de aşteptare.

Ideea este că Luvly vrea să menţină costurile cât mai mici, iar în urma analizelor şi-a dat seama că se pierd foarte mulţi bani inclusiv pe transport. Inspiraţi de la alţi suedezi (IKEA), reprezentanţii Luvly au gândit o maşină ce poate fi fabricată ieftin în China şi livrată modular, pe bucăţi. Astfel într-un container în care ar încăpea în mod normal 4 maşini asamblate, pot fi livrate module pentru 20 de maşini.

Dacă în cazul IKEA asamblarea se face de către cumpărator acasă, în cazul Luvly aceasta se va face în mici centre de asamblare, unele cu personal calificat.

Cât despre Luvly O, această maşină este gândită şi dezvoltată în Suedia, dar produsă la o fabrică din China. Autovehiculul este 100% electric şi uşor reciclabil. Maşina cântăreşte sub 400 de kilograme, are 2.7 metri lungime, 1.53 metri lăţime şi 1.44 metru înălţime, atinge o viteză maximă de 90 de kilometri / oră, dispune de un portbagaj de 267 litri, iar cele două baterii detaşabile oferă o autonomie totală de până la 100 de kilometri.

Preţul de plecare pentru Luvly O este de 10.000 de euro.

Acum că am prezentat puţin maşina, cum vi se pare, estetic vorbind ? Eu nu vreau să îmi expun părerea că mă amendează CNA-ul 😂😂😂.

 

Via: go4it.ro