Retelistica

Sunt client RCS & RDS de ani buni şi până în urmă cu doar câteva zile am avut abonamente la televiziune, internet fix şi telefonie mobilă, dar sunt client şi pe partea de energie electrică.

În toamna anului trecut am prelungit toate abonamentele cu 24 de luni pentru a primi anumite reduceri de preţ, iar în cazul Digi Mobil am primit 50% reducere în primele 4 luni. Pe Digi Mobil aveam 2 numere, al meu şi al soţiei.

În toamna acestui an am decis să mă portez la Orange, iar în luna noiembrie am făcut toate demersurile necesare pentru acest lucru. În contextul în care Digi Mobil este reţeaua numărul unu când vine vorba de portări, pot spune că am luat o decizie “împotriva curentului”.

Portarea în sine a mers foarte repede, în 4-5 zile finalizându-se întreaga operaţiune (asta în condiţiile în care a fost şi un weekend la mijloc). Marea mea întrebare era legată de ce penalităţi voi plăti pentru că m-am portat în perioada de 24 luni valabile ale contractului. În mare parte ştiam cum stă situaţia, însă am aşteptat emiterea facturii pentru a putea scrie acest articol cu certitudini.

Situaţia este simplă în contextul în care la Digi Mobil nu ai cum să cumperi telefoane cu discount (ei oferă ca facilitate doar un sistem de rate fără dobândă). Dacă te portezi oricând în perioada celor 24 de luni de abonament plăteşti doar reducerea de preţ pe care ţi-au făcut-o la semnare. În cazul meu am plătit 16 euro, aproximativ 80 lei (2 euro reducerea pe lună x 2 abonamente x 4 luni).

Vă las mai jos şi dovada de pe factură:

Portarea în anul de graţie 2022 este o banalitate şi este o oportunitate excelentă ca la sfârşitul celor 24 de luni de abonament să obţii cele mai bune oferte din partea operatorilor telecom.