Diverse

Microsoft a emis un comunicat de presă care întristează o generaţie, una dintre cele mai de succes console din lume îşi anunţă obştescul sfârşit.

Gigantul american a anunţat că magazinul online şi piaţa Xbox 360 vor fi închise pe 29 iulie 2024. Practic din acea zi nu se vor mai putea cumpăra şi descărca jocuri noi sau orice alt tip de conţinut nou pentru această consolă.

Sigur că utilizatorii se vor putea juca în continuare cu jocurile deja achiziţionate şi vor putea utiliza DLC-urile existente, asta mai mult aşa de dragul vremurilor aproape apuse.

Tot din 29 iulie 2024 cei ce vor folosi în continuare Xbox 360 nu vor mai avea acces la conţinutul oferit de aplicaţia Microsoft Movies & TV.

”S-au schimbat multe de la lansarea Xbox 360 în 2005. Tehnologia a evoluat, așteptările jucătorilor s-au schimbat și ne concentrăm să facem din Xbox Series X|S cel mai bun loc pentru a te juca acum și în viitor.” se arată în comunicatul emis de Microsoft.

Xbox 360 a fost lansată pe 22 noiembrie 2005, adică anul acesta împlinişte 18 ani de existenţă (devine o consolă majoră). Oficial Xbox 360 a fost vândută în peste 84 de milioane de unităţi, însă în realitate cifra pare a fi ceva mai mare, Microsoft oprind raportarea vânzărilor după lansarea Xbox One.