gAuto

Mai multe benzinării din ţară care au susţinut specula din ultimele ore au fost amendate de către inspectorii ANPC. În total au fost controlate peste 70 de staţii şi au fost acordate amenzi de 370.000 lei.

Cea mai mare amendă în valoare de 100.000 lei a primit-o reţeaua MOL, cea care a susţinut în mod activ panica miilor de români prin creşteri rapide de preţ. O altă amendă importantă a fost acordată unei benzinării independente din Beiuş partener MOL, cea de la care a plecat întreg haosul de ieri prin practicarea la pompă a unui preţ de 11 lei / litru. Staţia a fost sancţionată cu o amendă de 35.000 lei şi obligată de ANPC să revină la preţuri normale.

Inspectorii ANPC au constat că foarte multe benzinării aveau stocuri din vechi achiziţionate la preţuri bune pe care le-au comercializat în ultimele ore la preţuri nejustificat de mari.

În cursul zilei de astăzi MOL România a publicat un punct de vedere prin intermediul căruia ne informează că nu are control asupra preţurilor practicate de partneri:

“STIMATE CLIENT,

 

În contextul evenimentelor recente, dorim să facem câteva precizări.

 

MOL România se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației. MOL România practică o politică comercială corectă și transparentă, aliniată tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind un jucător responsabil și colaborează permanent cu autoritățile competente, comunicând transparent informațiile necesare.

 

Înțelegem circumstanțele speciale de piață și dificultățile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Prioritățile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităților în ceea ce privește securitatea fluxului național de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanții Guvernului și cooperăm pentru orice investigație.

 

În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză.

 

În încheiere, facem un apel la calm și vă rugăm să vă informați din surse oficiale. Pentru siguranța dumneavoastră, alimentați doar în rezervorul mașinii sau în recipiente omologate.

 

Ca și până acum, vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a ne onora angajamentele luate pe piața din România acum mai bine de 25 de ani, de a fi partenerii de călătorie ai clienților noștri.

 

Cu deosebită considerație,
Echipa MOL România

Sursa: hotnews.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.