Retelistica

Este clar că viitorul este cel al tehnologiei 5G, tocmai de aceea ţările cu economii puternice au început deja să îşi dezvolte reţele compatibile. Una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul echipamentelor de reţea este Huawei, iar investiţiile făcute de aceasta în tot ce înseamnă 5G sunt uriaşe.

Chiar şi aşa însă, disputa cu Statele Unite ale Americii o afectează destul de agresiv. Cea mai puternică ţară din lume are o influenţă foarte mare asupra altor ţări şi nu ezită să se folosească de aceasta. Noua Zeelandă şi Australia au anunţat deja că nu vor folosi echipamente Huawei pentru dezvoltarea reţelei 5G, iar în urmă cu doar câteva ore şeful MI6 (serviciul secret la Marii Britanii), Alex Younger, a tras un semnal de alarmă cu privire la utilizarea tehnologiei Huawei pe teritoriul ţării.

Acesta avertizează că o eventuală utilizare de echipamente Huawei în implementarea reţelei 5G în Marea Britanie ar putea pune în pericol siguranţa naţională a ţării. Alex Younger solicită o analiză amănunţită a acestui proces şi cel mai probabil rezultatul final va fi acelaşi: neutilizarea de echipamente Huawei.

Sunt sigur că în lunile următoare vor mai apărea ţări pe această listă, totul depinde de presiunea pusă de “Trump şi asociaţii”.

Sursa: scmp.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.