Smartphone

Pe forumul Apple au început să se înmulţească plângerile legate de calitatea stratului de protecţie aplicat peste ecranele smartphone-urilor iPhone 11 şi 11 Pro. Mai mulţi utilizatori au semnalat acelaşi tip de problemă: display-urile celor două modele se zgârie foarte uşor.

În majoritatea cazurilor utilizatorii au declarat că telefoanele s-au zgâriat în buzunar, fără a avea chei sau alte obiecte dure în interiorul acestuia. Zgărieturile variază de la unele foarte uşoare, până la unele adânci care afectează buna funcţionare a camerei frontale.

Chiar dacă stratul oleophobic + sticlă aplicat peste ecran ar trebui să ofere o rezistenţă serioasă, se pare că unele unităţi sunt foarte “sensibile” la atingeri. Este foarte posibil să vorbim despre un defect de fabricaţie pentru un anumit lot, însă până nu se vor strânge mai mult de câteva plângeri, nu cred că Apple va deschide vreo investigaţie internă.

Poate sunt eu de modă mai veche, dar primul lucru pe care îl fac când îmi schimb telefonul personal este să îi aplic o folie de protecţie din sticlă + husă. Acest lucru ajută şi la o eventuală revânzare, un smartphone bine întreţinut ţine mai bine la preţ.

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.