Retelistica

Dacă alte ţări continuă să colaboreze cu Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G, sub presiunea partenerilor americani, Marea Britanie a luat decizia de a exclude tehnologia Huawei în tot ce înseamnă şi va însemna 5G în această ţară.

Anunţul a fost făcut de secretarul de cultură, Oliver Dowden, în faţa parlamentului britanic. Acesta a declarat că achiziția de noi echipamente Huawei va fi interzisă de la finele anului 2020, iar echipamentele existente vor fi retrase până în 2027. Decizia a fost adoptată în urma unei reuniuni a Consiliului de Securitate Națională (NSC), prezidată de premierul Boris Johnson.

Interesant este că această decizie vine la câteva săptămâni de la anunţul companiei chineze legat de construirea unui centru de cercetare-dezvoltare în Marea Britanie, unul al cărui costuri ar putea depăşi 1 miliard de lire sterline. Noul centru ar fi trebuit să se concentreze pe producerea de echipamente optice utilizate în sistemele de comunicații cu fibră optică, însă nu ştim sigur dacă în acest context acesta va mai fi realizat.

Acest anunţ va strica şi mai mult relaţiile dintre China şi Marea Britanie, unele oricum sensibile după ce ţara europeană a extins drepturile de imigrare pentru persoanele din Hong Kong și a criticat China pentru felul în care a gestionat criza noului coronavirus.

Sursa: profit.ro