gEV

Nu ştiu ce s-a întâmplat în ograda celor de la Tesla, mai ales că în decembrie 2023 Elon Musk vorbea cu încredere despre maşina de 25.000 de dolari, cert este că mai multe persoane apropiate companiei au confirmat pentru presa americanăproiectul aşa numitei Tesla Model 2 a fost închis.

Proiectul a fost unul de suflet pentru Elon Musk, acesta menţionând de foarte multe ori că îşi doreşte să construiască maşini electrice pentru toată lumea, iar suma de 25.000 de dolari a fost considerată ca fiind limita acceptabilă pentru un model ieftin şi bun.

Deşi nimic oficial, s-ar părea că Elon Musk a fost convins de alţi oficiali ai companiei că Tesla Model 2 nu mai poate sta în picioare, în contextul în care piaţa de maşini electrice este deja invadată de modele chinezeşti cu preţuri ce pornesc chiar şi de la 10 – 15.000 de dolari. Unele dintre ele nici nu sunt rele, mai ales cele provenite de la producători serioşi.

Tesla va încerca însă să regândească acest proiect, platforma din spatele său urmând a fi folosită pentru dezvoltarea unor maşini robotaxi. Reprezentanţii Tesla se gândesc că aceste maşinuţe mici de oraş ce se vor conduce singure reprezintă viitorul, iar aici concurenţa mai are mult de lucru.

Este destul de clar că Tesla are parte de o concurenţă din ce în ce mai puternică din partea producătorilor chinezi şi deschiderea de noi nişe i-ar putea garanta o profitabilitate constantă şi o creştere la nivel de volume.