PIQ si Rossignol activity tracker Accesorii inteligente

PIQ nu este un nume nou în lumea accesoriilor inteligente pentru monitorizarea anumitor activități sportive. Până acum au realizat parteneriate cu Mobitee pentru golf și Babolat pentru tenis. Mai nou, Rossignol se alătură celor de la PIQ și creează împreună un activity tracker pentru sesiunile de ski.

De fapt, vorbim de fix același dispozitiv PIQ care monitorizează partidele de golf sau tenis, diferența fiind făcută de accesoriul ce permite fixarea acestuia pe clăparul de ski. În plus, aplicația PIQ și Rossignol disponibilă în App Store sau Google Play permite înregistrarea accelerației G, a unghiului de înclinare, a vitezei, precum și a timpului în aer, a rotațiilor în aer și a impactului G la aterizare pentru practicanții de freestyle.

Aplicatia PIQ si Rossignol

Toate datele pot fi analizate pe smartphone prin intermediul aplicației PIQ și Rossignol. Telefonul se conectează prin bluetooth la accesoriul inteligent sau, dacă nu obișnuiți să purtați smartphone-ul la voi când schiați, PIQ memorează toate datele care devin apoi disponibile utilizatorului.

Momentan dispozitivul PIQ împreună cu accesoriul pentru ski sunt propuse la precomandă pentru suma de 149 de euro. Dacă aveți deja un PIQ pentru golf sau tenis, atunci nu vă mai trebuie decât prinderea specială pentru clăpari, care costă 49 de euro. Cel mai trist este însă că livrările vor începe din februarie 2016, adică exact atunci când sezonul de ski este la sfârșit.

Sursa: Engadget.com

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.