Mouse gaming Genesis Xenon 800 și mousepad Genesis Carbon 500 Maxi Armada – review

20/04/2022

Genesis revine către noi cu un pachet format dintr-un mauspad și un maus de gaming. Am mai făcut o astfel de recenzie la jumătatea lui martie 2022, iar acum vedem cum se prezintă mausul de gaming Genesis Xenon 800 alături de un mauspad mare, anume Genesis Carbon 500 Maxi Armada WOWS.

Specificații maus Genesis Xenon 800

  • Senzor optic PixArt PMW 3389 cu rezoluție DPI ajustabilă între 200 și 16000;
  • Frecvență de eșantionare: 1000 Hz;
  • Viteză maximă de urmărire: 400 inch/s;
  • Accelerație maximă: 50 G;
  • Switch-uri OMRON cu durată de viață de 20 milioane apăsări;
  • Memorie internă;
  • Iluminare RGB personalizabilă prin aplicația dedicată;
  • Număr total de butoane programabile: 8;
  • Dimensiuni: 120 x 66 x 43 mm (L x l x h);
  • Greutate: configurabilă între 58 și 84 de grame.

Specificații mauspad Genesis Carbon 500 Maxi Armada

  • Material textil pe partea superioară și cauciucat pe partea inferioară;
  • Dimensiuni: 900 x 450 x 2.5 mm (L x l x h).

Design

Maus de gaming Genesis Xenon 800

O să vă prezint mai întâi mauspad-ul Genesis Carbon 500 Maxi Armada, nefiind prea mult de povestit despre acesta. Vine în cutie fără altceva alături, cu un sticker aplicat pe spate pe care este scris un cod pentru jocul World Of Warships, mauspadul fiind o ediție dedicată acestuia, cu imaginea de pe partea frontală evocând acest titlu.

Este un mauspad clasic, cu material textil ”alunecos” pe partea față și cauciucat pe zona de jos. Este în dimensiunea Maxi, măsurând 90 de centimetri pe lungime și 45 pe lățime. Cam atât despre mauspad.

Mausul Genesis Xenon 800 l-am primit în cutia de retail sigilată, în care mai sunt câteva accesorii – butoane de schimb, capac superior, greutăți suplimentare într-o tăviță specială, 5 bucăți de teflon pentru zonele de contat ale mausului cu suprafața, plus un ghid de pornire rapidă.

Genesis Xenon 800 este un maus de gaming pesonalizabil nu doar ca funcții, ci și ca aspect și greutate.

Așa cum este în cutie, mausul este în configurația cea mai ușoară, cu carcasa perforată aproape în totalitate. Ai la dispoziție un capac superior ”întreg” mai greu cu 2 grame față de cel perforat.

Capacele se schimbă extrem de repede și ușor, fiind ținute pe poziție de un sistem cu 2 magneți.

Cei ce vor să adauge ceva greutate acestui maus ce în mod normal este foarte ușor, pot introduce sub carcasă un modul, un fel de sertar, în care pot fi fixate maxim 12 greutăți metalice, fiecare având circa 2 grame.

Poți schimba chiar și cele cinci zone de contact ale mausului cu suprafața pe care este folosit. Din fabrică sunt montate unele albe, iar în cutie sunt unele negre. Nu am găsit că ar fi diferite unele față de celelalte decât în ceea ce privește culoarea lor.

Totodată, în cutia de retail sunt și 3 butoane suplimentare, pe lângă cel gata montat între butoanele de click și care face trecerea prin modurile DPI. Aceste butoane sunt 2 de culoare roșie și două negre, cu două înălțimi diferite. Poți alege să fie ceva mai ridicat față de profilul general al mausului sau să cumva la același nivel cu butoanele de click stânga / dreapta.

Chiar dacă și butoanele de click pot fi scoase de la locul lor, acestea nu au înlocuitor și nu știu exact de ce pot fi demontate.

Ca aspect, mausul Genesis Xenon 800 este unul pentru dreptaci, având o formă ușor înclinată către dreapta.

Pe partea inferioară, lângă senzorul optic vedem un buton de tip slider, ce are trei poziții, marcate 1000, 500 și 125. Acestea sunt valori LOD – Lift Of Distance. Vedem la capitolul următor ce fac mai exact.

Firul la capătul căruia este portul USB-A aurit are o lungime de 1.8 metri și este îmbrăcat în țesătură textilă, ce-l face mai rezistent în timp, dar și mai flexibil.

Din punct de vedere al construcției, mausul se simte solid, deși scopul a fost de a fi obținută o greutate cât mai scăzută. Plasticul folosit este de bună calitate, are o textură fină, se simte foarte plăcut la atingere, dar nu mi se pare că ar merită prea multe laude. Este ok și cam atât. Finisările sunt corect executate, nu am găsit nimic în neregulă din această direcție.

Utilizare

După ce te-ai hotărât cum vrei să arate mausul Genesis Xenon 800, dacă vrei capacul perforat sau pe cel întreg și la ce greutate să rămâi, poți trece la conectarea lui la PC.

Apoi, poți instala apolicația dedicată Genesis Xenon 800, din care poți face destul de multe setări, pe care le poți salva în 5 profile diferite, ce vor fi rămâne în memoria internă a mausului. Așadar, poți folosi dispozitivul și la alte PC-uri pe care nu ai aplicația instalată și treci prin cele 5 profiluri salvate apăsând succesiv butonul dedicat, anume cel dintre butoanele de click stânga / dreapta.

Capturi de ecran din aplicația Genesis Xenon 800 pentru Windows 10:

După cum puteți observa din capturile de ecran de mai sus, sunt 5 secțiunide setări: desemnare funcții pentru cele 8 butoane configurabile; desemnare sensibilitate DPI pentru 7 poziții predefinite; personalizare iluminare; setări avansate precum sensibilitate maus, viteza de scroll și pentru dublu click și LOD; setări Macro keys.

Iluminarea RGB poate fi personalizată cu mai multe efecte, precum și alegerea unei culori stabile. Lumina este vizibilă pe marginile mausului, dar și pe sus, atunci când este folosit capacul perforat. Totodată, rotița de scroll este și ea iluminată.

Din păcate, iluminarea RGB nu poate fi sincronizată cu cea a altor periferice sau accesorii, așa că poți doar alege un mod care să se asorteze.

Spuneam când vorbeam despre design că pe partea inferioară, lângă senzor, este un buton cu trei setări pentru LOD. În funcție de preferințe poți alege de la ce distanță față de suprafața de contact a mausului să fie întreruptă funcționarea senzorului optic. Practic, la 1000 ar trebui ca senzorul să miște cursorul chiar și când mausul este la distanță ceva mai mare de mauspad, în timp ce la 125 să fie deconectată funcționarea senzorului mult mai devreme, aproape imediat ce ridici mausul.

În practică, diferențele LOD de la 1000 la 125 sunt extrem de mici. Nu zic că nu există sau că sunt imperceptibile, dar nu mi se par atât de evidente. Poate pentru un gamer adevărat, ce-și configurează în detaliu mausul, această caracteristică să fie extrem de importantă, însă pentru mine nu a contat prea tare la ce poziție am setat butonul LOD.

Acum, dacă vorbim despre modul în care mausul Genesis Xenon 800 se simte în utilizarea cotidiană, pot afirma că este extrm de exact, că nu a dat nicio eroare în peste o săptămână de folosire. Am reușit să-l testez câteva zeci de minute și în jocuri, unde s-a descurcat impecabil.

Preț

Maus de gaming Genesis Xenon 800193 de lei pe eMAG.ro sau 138 de lei pe Altex.ro, cu promoție la data publicării review-ului;

Mauspad Genesis Carbon 500 Maxi Armada –  100 de lei pe eMAG.ro

Concluzii

Maus de gaming Genesis Xenon 800

Câte ar mai fi de spus despre un maus și un mauspad, nu știu… Genesis Xenon 800 merită prețul la promoție de mai sus, dar la costul întreg cred că mai poți găsi și alte variante cel puțin la fel de bune. În ceea ce privește mauspadul, cred că îl vei cumpăra în primul rând dacă ești fan al seriei WOWS, altfel orice mauspad cu asemenea dimensiuni își va face treaba la fel de bine.

Principalele puncte pro și contra ale mausului de gaming Genesis Xenon 800 și ale mauspadului Genesis Carbon 500 Maxi Armada:

PRO

  • mausul este foarte exact, nu a dat nicio eroare;
  • multiple posibilități de personalizare pentru maus, cu multe funcții disponibile în aplicația dedicată;
  • aspectul și greutatea mausului sunt configurabile prin intermediul accesoriilor din cutie.

CONTRA

  • iluminarea RGB a mausului nu poate fi sincronizată cu altor accesorii și periferice.
Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.