ASUS susține nextlab.tech cu premii în valoare de 17.000 euro (concurs de robotică adresat tinerilor cu vârste între 8 – 16 ani)

/
/
21 apr.
/

nextlab.tech este o competiție națională de robotică ce a fost programată în noiembrie 2022. ASUS este una dintre companiile implicate și oferă premii în valoare de 17.000 euro.

Premiile oferite de către ASUS în acest concurs:

⚫ laptopuri TUF Gaming și Republic of Gamers din seria Strix G;

⚫ periferice de gaming.

Declarații oficiale:

Vrem să fim alături de generațiile care se pregătesc încă de la vârste fragede să adopte profesiile viitorului, iar concursul de robotică nextlab.tech ne oferă încă un prilej să îi sprijinim pe cei care vor reprezenta specialiștii IT&C de mâine. Este un nou proiect educațional pe care ASUS îl susține anul acesta în România, după ce în martie am demarat ASUS Challenge, un concurs de informatică pentru liceeni. 2022 marchează lansarea pe plan local a portofoliului ASUS Educațional (ce acoperă gamele ExpertBook, ExpertCenter, ChromeBook samd) care oferă noi platforme informatice atât pentru școlari și studenți, cât și pentru mediul business”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

Mulțumim companiei ASUS pentru sprijinul acordat concursului de robotică nextlab.tech. Premiile consistente puse la dispoziție de ASUS reprezintă un motiv în plus pentru ca elevii din România să studieze robotica în școli. Elementele de robotică sunt necesare pentru obținerea unor profesii de calitate în viitor. Elevii care participă la concursul de robotică școlară Nextlab.tech învață pentru tot parcursul vieții!”, a declarat prof. univ. dr. Răzvan Bologa, coordonator al concursului de robotică școlară Nextlab.tech.

Înscrierile la nextlab.tech sunt gratuite și se pot face până pe 30 aprilie 2022. Întreg calendarul îl găsiți pe website-ul dedicat.

Premiile totale sunt în valoare de 87.000 euro. Este un robo-hackathon ce are rolul să formeze cunoștințe necesare în meseriile viitorului. Vor învăța să programeze roboți în Arduino, să lucreze în Open Roberta Lab, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE și C. Toți concurenții vor beneficia gratuit de cursuri de robotică susținute online de profesori universitari din domeniul informaticii.

Printre companiile ce susțin acest concurs se află BCR, DACIA RENAULT, Fundația GlobalWorth și ASUS. Este organizat de către Asociația „Clubul Informaticii Economice CyberKnowledgeClub” (CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE București.

Categorii: Anunturi
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 9 Pro xl, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

Revolut a montat primele 50 de bancomate în două orașe din Spania

Diverse
/
/
5 iun.
Este interesat că Revolut face încetul cu încetul pasul către o prezență fizică în Europa. Se transformă de la an la an într-o..., bancă tradițională.

5 aparate de călcat cu abur ce au parte de recenzii foarte bune

Diverse
/
/
28 mai
Îmi amintesc când eram mai mic și prin podul bunicilor am descoperit o variantă de fier de călcat cu…, cărbuni. Nici nu vreau să mă gândesc cât de complicat și cât de bine ar fi putut funcționa la vremea lui.  Tehnologia nu a bătut pasul pe loc, iar acum prin stațiile de călcat și cei…

Wolt este de acum disponibil în 34 de orașe din România

Diverse
/
/
28 mai
Am aflat că Tazz a fost preluat de către Wolt încă din octombrie anul trecut, pentru ca în urmă cu circa o lună să ne fie furnizate ceva mai multe detalii despre operațiunile noii companii. Astăzi, Wolt ne-a anunțat, în cadrul unui eveniment dedicat, despre faptul că sunt deja prezenți în 34 de orașe din…