Software

A existat o perioadă în trecut când smartphone-urile low-cost erau atât de modeste, încât producătorii de aplicaţii au fost nevoiţi să gândească versiuni lite ale aplicaţiilor de succes. Să nu uităm de programul Android Go, cel care a favorizat cel mai mult apariţia acestor aplicaţii cu consum redus de resurse.

Din fericire majoritatea telefoanelor inteligente ieftine din prezent pot duce servicii standard de mesagerie sau aplicaţii pentru reţele de socializare, astfel că unele companii renunţă să mai dezvolte acele versiuni lite despre care spuneam anterior.

Cel mai nou astfel de exemplu este Meta, gigantul american confirmând oficial că din 18 septembrie va închide aplicaţia Facebook Messenger Lite pentru Android.

În spatele acestei decizii mai există totuşi şi o altă strategie. Versiunea Facebook Messenger Lite pentru Android este utilizată în prezent de milioane de utilizatori, însă aceasta nu suportă reclame. În varianta standard Facebook Messenger au început să apară deja reclame în zona de contacte, astfel că Meta închide acea aplicaţie incapabilă de a aduce venituri suplimentare.

Sursa: 9to5google.com