Software

Microsoft oferă timp de 1 an upgrade gratuit la Windows 10 pentru toţi utilizatorii de Windows 7 şi Windows 8.1. Logica acestui upgrade este aceea că sistemul de operare îşi descarcă toate datele necesare în calculator, însă instalarea sa este un proces făcut manual (utilizatorul are ultima decizie dacă trece sau nu la noua iteraţie Windows).

La început totul a mers bine şi câteva sute de milioane de conturi au trecut la Windows 10, însă în ultima perioadă numărul de instalări a scăzut foarte mult, iar Microsoft a trecut la măsuri agresive. Mai mulţi utilizatori reddit.com au semnalat că de 2-3 zile Windows 10 a început să se instaleze singur, fără acordul final al userilor. Chiar dacă Microsoft nu a oferit încă un răspuns oficial legat de acest subiect, cred că compania americană intră într-o zonă foarte fierbinte ce ar putea isca un mare scandal.

Pentru a evita instalarea automată a Windows 10 trebuie să debifaţi update-ul KB 3035583 care îşi cam face de cap în calculatorul vostru sau dacă doriţi să blocaţi acest update, puteţi urma paşii prezentaţi în acest articol. Nu ştiu cât de legală este această practică Microsoft, însă personal nu îmi sună bine deloc. Mai multe detalii pe subiect găsiţi aici.

windows-10-630x325

Categorii: microsoftwindows

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.