Software

Microsoft încearcă prin toate metodele posibile şi imposibile să instaleze Windows 10 pe calculatoarele a cât mai mulţi utilizatori la nivel mondial, chiar şi fără acceptul acestora. Am scris şi un articol despre această practică imorală şi ilegală, însă Microsoft continuă să o folosească.

O utilizatoare din Statele Unite ale Americii s-a trezit cu Windows 10 instalat fără să primească niciun fel de notificare. Aceasta are o agenţie de turism şi pentru că mai multe programe pe care le utiliza zilnic erau incompatibile cu Windows 10, a cerut suport celor de la Microsoft. Din păcate aceştia nu au putut / nu au vrut să găsească o soluţie, astfel că femeia, pe numele său Teri Goldstein, a dat în judecată Microsoft.

Pentru a închide cazul cât mai repede, Microsoft i-a oferit femeii 10.000 de dolari pentru a-şi retragre acţiunea din instanţă, propunere pe care a şi acceptat-o.

Răspunsul Microsoft confirmă că instalarea forţată a Windows 10 fără acordul utilizatorului este ilegală, iar cei afectaţi pot cere despăgubiri.

Sursa: pcgamer.com

Categorii: microsoftwindows

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.