Software

Toţi vrem bani, toate companiile vor bani, dar parcă în ultima perioadă această nevoie de venituri a luat-o razna. Săptămânal găsim ştiri despre cum un anumit brand vrea să introducă noi reclame sau să crească preţul abonamentelor sau să ofere anumite avantaje contra-cost şi tot aşa.

Mai nou şi Microsoft vrea să introducă reclame pe Xbox, pentru început doar în jocurile gratuite. Nu m-ar mira ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să vedem reclame şi în jocurile cumpărate, în alte domenii se practică deja acest lucru.

Conform surselor primele reclame vor apărea în jocurile gratuite pe Xbox din vara acestui an, însă acestea nu vor apărea în timpul gamingului. Compania americană se gândeşte să introducă reclame în momente de pauză, precum un clasament afişat la finalul unei curse de maşini. Prin această decizie speră să reducă gradul de iritare al utilizatorilor.

Reclamele vor fi o sursă de finanţare importantă pentru dezvoltatorii care lansează jocuri gratuite, cât şi un instrument de motivare pentru alţi dezvoltatori ce ar putea lucra la noi titluri gratuite.

Sursa: theverge.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.