Smartphone

În ultima perioadă în lumea Android au apărut tot felul de tehnologii proprietare care promit viteze de încărcare a bateriilor pur şi simplu ameţitoare. Actualul record este deţinut de Realme, brand secundar Oppo, care pe o baterie de 4600 mAh vine cu încărcare pe fir la 240W (de la 0 la 100% în sub 10 minute).

Oppo evidenţiază de fiecare dată în promovarea acestor tehnologii că în spate sunt foarte multe elemente de siguranţă şi că degradarea bateriilor este una ţinută foarte bine sub control (undeva la 20% după 1600 de cicluri de încărcare complete, adică undeva la mai bine de patru ani de încărcări zilnice).

Pentru a oferi un plus de garanţie utilizatorilor, Oppo pregăteşte implementarea unei decizii ce poate schimba regulile jocului în lumea Android. Conform zvonacului chinez Digital Chat Station, Oppo intenţionează să ofere o schimbare gratuită a bateriei în primii patru ani de după achiziţie, atât timp cât degradarea acesteia scade sub 80%.

Testul va fi făcut în China pe viitorul Oppo A2 Pro, iar dacă acesta se va dovedi un succes ar putea fi aplicat şi pe alte modele. Momentan informaţia este valabilă doar pentru piaţa chineză, însă dacă Oppo A2 Pro va ajunge la nivel global sub altă denumire, mă gândesc că Oppo are capacitatea de a implementa o astfel de strategie şi în alte zone.

În plus, la nivel de marketing, această decizie pare a fi aur curat.

Via: gsmarena.com