Am scris în urmă cu ceva timp de un monitor portabil AOC, iar acum revin cu mai multe noutăți din partea Viewsonic.

De fapt, sunt două monitoare portabile Viewsonic, iar diferența este realizată de includerea sau nu a inputului tactil. Cele două modele sunt Viewsonic TD1655 – modelul cu touch și Viewsonic VG1655 – fără touch.

Ambele au diagonala de 16 inch*, rezoluție 1920×1080 pixeli, 2 porturi de tip USB type-C și mini-HDMI, greutate de 800 grame, grosimea pentru ambele monitoare este de 16 mm (0.6 inch = 15.2 mm). Modelul cu touch are stylus inclus, iar rama pe trei laturi înțeleg că a fost concepută spre a fi cât mai subțire.

Modelul VG1655 este pe placul meu pentru că include și un picior de susținere ce permite orientarea în modurile portrait și landscape, are și husa de ecran inclusă + protecție anti-glare. Are panel IPS, timp de răspuns de 6.5 ms, luminozitate de 250 cd/mp și unghi de vizualizare la 178 grade, rată de refresh la 60Hz.

Material video:

Prețurile sunt pe măsură:

  1. Monitor Viewsonic TD1655 cu touch și stylus – 1737 lei la evoMAG;
  2. Monitor Viewsonic VG1655 cu rotire rapidă și anti-glare – 1337 lei la PC Garage.

Monitorul AOC avea și baterie de 8000 mAh, iar aici în materialul video arată că ViewSonic-urile pot fi alimentate de la o baterie externă. Înțeleg că modelul cu touch are aplicații în diferite spații comerciale etc. Totuși, mi se pare că diferența de preț între specificații aproape similare este destul de mare. Plătești pentru miniaturizare, dar parcă diferența față de monitoarele clasice este destul de mare.

*Nu înțeleg de ce în comunicat au spus că monitoarele sunt de 16 inch, de fapt au 15.6 inch. 

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.