Mini-PC MSI Pro DP10 Hardware

Pe cei de la MSI îi cunoaștem în special pentru laptopurile lor, deși gama de produse este cu mult mai variată. Am testat la început de an și un monitor surprinzător de bun, iar acum taiwanezii anunță noi mini-PC-uri. Acestea sunt introduse în gamele Cubi, respectiv PRO DP.

Seria Cubi încearcă să ofere o putere ridcată de procesare într-un volum redus, de doar 0.66 litri. Noua gamă MSI Cubi se bazează pe procesoare Intel din cea mai recentă generație și pot fi alese modele de până la Core i7. Sunt două noi modele ce intră în gama Cubi – Cubi 5 și Cubi N.

Mini-PC MSI Cubi 5 - Cubi N

MSI Cubi 5 anunță opțiuni extinse de conectivitate, printre cele fizice regăsindu-se USB-C cu suport Thunderbolt 4, HDMI, DisplayPort și chiar porturi Dual Ethernet, disponibile pe ambele serii MSI Cubi. Astfel, poate fi îmbunătățită securitatea rețelei, menținând conexiunile de internet și intranet separate și împiedicând accesul neautorizat. Este, de asemenea, o soluție de rezervă fiabilă în cazul în care un port se defectează, deoarece celălalt va fi activat imediat.

Designul carcaselor noi serii MSI Cubi permite personalizare și extinderea memoriilor, dând șansa utilizatorilor să adauge mai mult RAM și spațiu de stocare, de la SSD M.2 la unități de stocare de 2.5 inch.

Și în seria de mini PC-uri MSI PRO DP sunt introduse tot două noi modele. Primul este MSI PRO DP10, care aduce și el o multitudine de porturi fizice de conectivitate, printre care DisplayPort, HDMI, D-Sub (VGA) și Thunderbolt 4. Volumul carcasei este de 1.1 litri.

MSI PRO DP21 pune accent pe securitate și include soluții precum TPM 2.0, Kensington Lock și MSI Cloud Center. Cel din urmă reprezintă o funcție exclusivă care permite să fie transferate date între smartphone și mini-PC-urile MSI conectate la aceeași rețea.

MSI Cloud Center

Cu un singur click, MSI Cloud Center creează automat o copie de rezervă a tuturor fotografiilor și videoclipurilor într-o locație de stocare la alegere. MSI Cloud Center nu stochează fișierele partajate, întrucât nu este folosit niciun server.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.