Hardware

În ultimul timp v-am tot vorbit despre smartwatch-uri, deoarece consider că anul acesta vom avea parte de multe dispozitive de acest fel.

Astăzi am să vă vorbesc despre Neptune Pine, ce se deosebeşte de celelalte smartwatch-uri prin faptul că nu are nevoie să se conecteze la un smartphone pentru a-şi îndeplini funcţiile. Practic, introduceţi un micro-SIM în slotul dedicat şi aveţi un telefon funcţional la mână. Pe scurt, cu Pine puteţi să realizaţi şi să primiţi apeluri, să faceţi poze sau filmuleţe, să ascultaţi muzică, să navigaţi pe internet sau să vă verificaţi emailul. Toate acestea, şi multe altele, fără a avea nevoie de un smartphone.

4445118_orig 6786058 6103936_orig

Gadget-ul are încorporată o cameră de 3.2 MP prin care, desigur, nu puteţi face poze sau filmuleţe foarte impresionante, dar asigură totuşi o calitate acceptabilă. Are integraţi senzori care vă monotorizează bătăile inimii şi vă oferă date despre câte calorii aţi consumat, ce distanţă aţi parcurs, ş.a. Producătorul spune că tastele au aceleaşi dimensiuni cu cele de pe iPhone şi oferă o experienţă similară, fără prea multe greşeli de tastare, teoretic.
2369797 7383249

Din punct de vedere al conectivităţii, device-ul vine cu GSM, 3G, 802.11 Wi-Fi, GPS şi Bluetooth 4.0. Pe lângă acestea, mai are încorporat şi un compas digital şi fm radioNeptune Pine rulează Leaf OS, o versiune modificată a binecunoscutului Android, pe un procesor de 1GHz single-core ARM Cortex-A9

Părerea mea este că Neptune Pine reprezintă un gadget foarte interesant, însă care pare prea frumos ca să fie adevărat. Se presupune că va fi lansat undeva în al treilea trimestru al anului 2013 la un preţ estimat de 395$. Eu unul nu mi-aş pune banii pe el până nu văd cel putin un video-review cu un exemplar funcţional. Iar dacă toate pozele şi specificaţiile reprezintă doar un concept, atunci ei ar fi trebuit să specifice că de fapt sunt în căutare de investitori. Toate specificaţiile tehnice le găsiţi aici.

Totuşi, dacă chiar v-a cucerit acest smartwatch, puteţi să vă rezervaţi un exemplar încă de pe acum, accesând această pagină.