Jocuri

În 2016 Niantic lansa jocul Pokémon Go, unul care a creat senzaţie printre utilizatori. Şi în prezent jocul are milioane de fani în întreaga lume şi generează venituri anuale de peste 1 miliard de dolari pentru companie.

Dar ce te faci când Pokémon Go este singurul joc care chiar produce bani ?

Chiar dacă Niantic este un mare dezvoltator de jocuri mobile la nivel global, se pare că Pokémon Go este singurul care generează venituri solide şi constante. Alte nume precum Harry Potter: Wizards Unite (retras anul acesta) sau Pikmin Bloom au adus / aduc câteva milioane de dolari anual, sume insuficiente pentru un producător de această talie.

În tot acest context sumbru compania dă semne de oboseală şi concediază dintr-un foc 8% din angajaţi (undeva la 90 de oameni) şi anulează 4 proiecte cu ceva potenţial: Transfomers: Heavy Metal, Hamlet, Blue Sky și Snowball.

Reprezentanţii Niantic susţin că urmează vremuri foarte tulburi din punct de vedere economic şi că se pregătesc pentru ce este mai rău. Este prematur totuşi să vorbim despre un posibil faliment, compania având în dezvoltare o serie de jocuri (NBA All-World şi Peridot), cât şi Lightship AR Developer Kit, o platformă gratuită care pune la dispoziție instrumente pentru dezvoltarea de jocuri pentru realitatea augmentată.

Sursa: techcrunch.com