Nikon

După D80 și D90, Nikon atacă din nou piața entry-level DSLR, cu o cameră denumită D7000, ce avea să aibă specificații asemănătoare cu modelul semi-profesional D300S, ba chiar la unele specificații să il depășească.

Din punct de vedere al dimensiunilor și al așezării butoanelor, D7000 se aseamănă cu D90, însă construit cu mai multă grijă din materiale mai solide. Carcasa este fabricată dintr-un aliaj de magneziu invelită în zonele atinse frecvent de mâna utilizatorului cu un cauciuc subțire. Dimensiunile sunt de 132mm x 77mm x 105mm. Senzorul prezent oferă 16.2 mega-pixeli, dezvoltat de Nikon împreună cu cei de la Sony. Odată cu noua rezoluție, senzorul mai aduce și îmbunătățiri la sensibilitatea luminoasă, cu ISO între 100 și 6400 standard, cu posibilitatea de extindere până la 25.600.

Sistemul de măsurare al luminozității și focalizării sunt de asemenea noi, cu mult peste cele prezente la D90. Noua cameră oferă 39 de puncte de focalizare și un nou model de urmărire a focalizării prin analiza atât a contrastului cât și a culorilor subiectului.

Modul video a avut parte de îmbunătățiri până la full HD (1920×1080) 24fps. Față de modelul D90, D7000 poate să mențină AF (auto-focus) pe durata filmării.

O altă caracteristică interesantă a acestui model este slotul pentru cardul SD, care a fost dublat. Viewfinder-ul acoperă 100% din imaginea pe care urmează să o producă, spre diferență de majoritatea modelelor competiției, ce acoperă până la 95% din imagine. Aceasta datorită modificării sistemului de previzualizare din cel pe oglinzi la pentaprismă.

Din punct de vedere al ergonomiei, Nikon are câteva probleme. Butoanele nu sunt atât de concrete la atingere, astfel că în timp ce camera este în dreptul ochiului anumite funcții importante nu pot fi accesate. De asemenea, poziționarea acestor funcții mai importante lasă puțin de dorit.

Fotografierea continuă suportă 6 cadre pe secundă pentru primele 22 de cadre, ce împreună cu focalizarea rapidă și precisă, fac din D7000 o cameră potrivită pentru fotografierea activităților sportive.

Concluzii: O cameră care dărâmă mitul că actualizarea unui model trebuie făcută cu unul asemănător, căruia îi sunt aduse doar îmbunătățiri, ci preluarea unor elemente si caracteristici de la modele din categorii superioare, ba chiar depășindu-le. Detaliile sunt atent lucrate, ținta de piață este foarte dinamică, zgomotul de imagine foarte redus, focalizare excelentă. Are mici dezavantaje cum ar fi: tinde să supraexpună imaginile, mai ales în situații de contrast mare, câteva butoane poziționate neinspirat, fără posibilitatea de personalizare. Așadar, D7000 este foarte potrivită pentru utilizatorii entry-level, se comportă bine în condiții de lumină precară, este rapid, iar utilizatorii mid-range ar trebui să se gândească la model ca o opțiune importantă.

Prețul unui kit Nikon D7000 (body + 18-55 VR) actual este de 4899 RON.

[nggallery id=16]

Categorii: nikon
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.