Foto si Video

Aș zice că este răspunsul celor de la Nikon către aparate foto din gama NEX de la Sony precum NEX-5 pe care l-am testat și nou după cum ați putut citi – AICI. Este o clasă extrem de dinamică care a prins la publicul ce nu dorește un DSLR ci un aparat foto performant care să ofere mare parte din caracteristicile unui DSLR într-un corp compact și cu obiective ce pot fi schimbate.

– senzor în format CMOS de 10.1 Megapixeli;

– procesor de imagine dual core Expeed 3;

– conectivitate usb și HDMI;

– ecran LCD de 3 inch;

– filmează full HD – 1080p;

– fotografiere în rafală cu 10fps la rezoluția maximă și autofocus. Se poate ajunge la 60 fps cu focus fix la rezoluția maximă de 10 megapixeli;

– obiective interschimbabile de 10 – 30 mm, 10 mm și F2.8 pentru Nikon J1, 30 – 110 mm, 10 – 110 mm ce. Toate dispun de un sistem integrat de stabilizare a imaginii (VR);

Nikon J1 este cu 50% mai subțire decât V1.

Disponibile din octombrie 2011. Nikon J1 va porni de la 650 de dolari, iar Nikon V1 de la 900 dolari cu obiectivul integrat de 10 – 30 mm.

Via: Go4it.ro

Categorii: foto-videonikon
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.