noi procesoare de tip soc de la Intel Diverse

Mobile World Congress Barcelona 2015 este locul unde au fost anunțate noi procesoare de tip SoC de la Intel, dar și o nouă tehnologie LTE capabilă de viteze de transfer de până la 450 Mbps.

Noile procesoare de tip SoC de la Intel sună împărțite în două categorii:

– Intel Atom x3, cu nume de cod Intel SoFIA, a fost conceput pentru tabletele, phablet-urile și smartphone-urile entry-level. Combinând procesoarele multi-core Intel Atom pe 64 de biți cu tehnologia LTE 3G sau 4G, noile SoC-uri aduc aplicațiile, senzorul de imagine, componentele grafice, audio, de conectivitate și de consum de energie într-un singur chipset.

20 de companii, printre care Asus și Jolla, au anunțat că vor lansa sisteme bazate pe Intel Atom x3.

– Intel Atom x5 și x7 au nume de cod Intel Cherry Trail și sunt procesoare de tip SoC realizate pe tehnologia de 14 nm ce se adresează tabletelor și dispozitivelor 2 în 1. Cu suport pentru Windows și Android, procesare grafică Intel Gen 8 și compatibilitate cu tehnologia LTE Advanced, procesoarele Intel Atom x5 și x7 vor sta la baza unor dispozitive mainstream și premium.

Asus, Dell, HP, Acer, Lenovo și Toshiba au anunțat deja că pregătesc sisteme bazate pe gama de noi procesoare de tip SoC de la Intel x5 și x7. Primele astfel de dispozitive vor fi lansate în prima jumătate a acestui an.

Cea de-a treia generație a tehnologiei multi-mode LTE Advanced cu transmisii de date Categoria 10, a fost și ea prezentată la MWC 2015. Intel XMM 7360 suportă până la 3 operatori și are viteze de transfer de până la 450 Mbps. Dimensiunile mici și eficiența energetică vor permite ca Intel XMM 7360 să stea la baza unor game largi de dispozitive, de la smartphone-uri, la tablete și până la PC-uri.

Tot în cadrul Mobile World Congress 2015, compania a prezentat primul concept de sistem pre-5G, care combină conectivitatea LTE cu 802.11 ad, pentru a oferi viteze de până la 1 Gbps cu ajutorul tehnologiei Intel.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.