Stick Orange tv Accesorii inteligente

România este prima țară dintre cele în care operatorul de telefonie mobilă Orange este prezent în care va fi disponibil un nou dispozitiv interesant – Stick Orange TV.

Ce este acest device și care este rolul său? Ei bine, este un fel de Google Chromecast, adică un stick ce se conectează în portul HDMI al televizorului pentru a transmite conținut multimedia de pe telefon sau tabletă, pe ecranul TV. Această transmisie se realizează prin conexiune Wi-Fi.

100 de clienți ai operatorului de telefonie mobilă au fost invitați să testeze acest stick Orange TV. Feedback-ul primit de la ei îi va ajuta pe cei de la Orange să introducă pe piață un dispozitiv verificat.

Stick-ul Orange TV va putea fi utilizat atât de abonații serviciului Orange TV prin satelit, cât și de cei care urmăresc Orange TV pe dispozitivele mobile. Ei vor putea vedea pe televizor conținutul din aplicația Orange TV Go, precum și fotografii, melodii sau clipuri video personale salvate pe smartphone sau tabletă, indiferent că se află acasă sau în deplasare.

Pentru a folosi stick-ul Orange TV, clienții au nevoie de un smartphone sau o tabletă cu sistem de operare Android sau iOS, un televizor cu port HDMI și o conexiune Wi-Fi securizată. Cu ajutorul aplicațiilor „Orange TV Go” și „stick Orange TV”, smartphone-ul sau tableta se transformă în telecomandă, iar conținutul mobil va rula direct pe televizor.

Aplicația stick Orange TV este disponibilă deocamdată doar în Play Store de la Google, urmând ca de săptămâna viitoare să poată fi descărcată și din App Store pentru iOS.

Mai multe detalii despre acest gadget în săptămânile care urmează și poate chiar un review dacă vom primi în teste un stick Orange TV.

Stick Orange TV

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.