HMD Global intră pe piața de tablete Android prin Nokia T20. Motivația lor este legată de faptul că piața de tablete a crescut sub impactul pandemiei, iar prin Nokia T20 și-au propus să vină cu o alternativă solidă în segmentul de preț situat între 200 – 250 euro.

Ce specificații sunt aduse de către Nokia T20?

➡️ display IPS de 10.4 inci cu rezoluție 2000 x 1200 pixeli, aspect 5:3, luminozitate tipică de 400 nits, carcasă din aluminiu și partea frontală din sticlă, certificare IP52;

➡️ procesor Unisoc T610 dezvoltat pe 12nm, octa-core cu 2 x ARM Cortex-A75 la 1.85 GHz și 6 x ARM Cortex-A55 la 1.8 GHz, 3 / 4 GB RAM și 32 / 64 GB stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 512 GB;

➡️ Android 11;

➡️ 4G + Wi-Fi sau Wi-Fi only, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 5.0, jack de 3.5 mm, difuzoare stereo cu amplificator dedicat, USB Type-C 2.0, localizare prin A-GPS (doar pe modelul cu 4G + Wi-Fi);

➡️ 8 Megapixeli cu autofocus și LED flash, cameră frontală de 5 Megapixeli;

➡️ baterie de 8200 mAh cu încărcare la 15W (încărcătorul din pachet alimentează la 10W), 465 gr. pentru modelul Wi-Fi și 470 gr. pentru T20 cu 4G + Wi-Fi, dimensiuni de 247.6 x 157.5 x 7.8 mm.

Sunt câteva elemente pe care HMD Global le-a scos în evidență pentru tableta sa. În primul rând s-a vorbit despre suport software – 2 ani pentru iterațiile noi de Android și 3 ani pentru patch-urile de securitate oferite în regim lunar.

În al doilea rând au evidențiat autonomia – până la 15 ore (nu s-a specificat scenariul de utilizare), 7 ore în apelurile de voce și 10 ore pentru vizionarea de filme. Sunt valori ce cred că le poate atinge, ecranul nu impresionează ca luminozitate, iar procesorul are majoritatea nucleelor din cele ce sunt eficiente energetic.

Au precizat faptul că tableta are certificare Android Enterprise Recommended. Speranța HMD Global este să o transforme în hit de vânzări și în rândul companiilor ce au nevoie de o tabletă Android în fluxul de lucru.

HMD Global a adus și accesorii dedicate pentru Nokia T20 – husă rugged, husă rugged cu stand și căștile wireless Nokia MicroEarBuds Pro. Prețurile pornesc de la 200 eur pentru modelul Wi-Fi cu 3 GB RAM și 32 GB stocare, iar varianta cu 4G + Wi-Fi pleacă de la 240 euro.

Update: Prețurile în România vor începe de la 1099 lei, iar debutul comercial va avea loc la sfârșit de octombrie 2021.

Declarații oficiale:

„Ne mândrim cu faptul că suntem întotdeauna receptivi și răspundem dorințelor oamenilor. În ultimul an, am observat propagarea modului de lucru în sistem hibrid și desfăşurarea activităților didactice în mediul online, precum și utilizarea accentuată a rețelelor de socializare, a platformelor de apeluri video și a serviciilor de streaming – iar acestea au dus la o creștere a popularității tabletelor cu 53% în primul trimestru din 2020 până în aceeași perioadă a anului 2021. Așadar, am creat prima tabletă Nokia sub semnătura HMD Global pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale oamenilor și dorinței lor pentru tehnologie și caracteristici versatile. Conceput pentru muncă, învățare și joacă, Nokia T20 oferă calitățile clasice pe care oamenii le-au iubit și le așteaptă de la smartphone-urile noastre, într-un nou dispozitiv”, a declarat Florian Seiche, CEO, HMD Global.

„A existat o renaștere pe piața tabletelor. Ultimul nostru raport Connected Consumer Radar subliniază cât de importantă a devenit această categorie de dipozitive, pe care 27% dintre deținătorii unei tablete o consideră mai valoroasă de la începutul pandemiei”, a spus și Ben Wood, Chief Analyst, CCS Insight.

Sursa: Nokia.com