Nokia

Nokia X2-00 reprezintă propunerea finlandezilor în categoria telefoanelor cu un preț de achiziție redus și gratuite la semnarea unui contract. Un alt terminal ce a avut un succes uriaș pe această zonă este Nokia C3-00. Atuurile lui X2 sunt camera de 5 Megapixeli, interfața simplă, autonomia ridicată. Specific că vorbim de modelul X2-00 pentru că a fost lansat și X2-01 ce aduce o tastatură qwerty.

Să vedem ce date tehnice îl animă:

– ecran de 2.2 inch cu rezoluție 240×320 pixeli și 256.000 culori;

– memorie internă de 48 Mb și acceptă carduri microSD de până la 16 GB, 64 Mb RAM și 128 Mb ROM, se pot instala aplicații via Ovi Store – are un shortcut către magazinul de aplicații în meniu;

– pe partea de conectivitate nu are 3G sau Wi-Fi ci EDGE, microUSB, bluetooth 2.1, radio FM stereo;

– cameră foto de 5 Megapixeli cu led flash, filmează QVGA (320×240 pixeli) la 18 fps;

– baterie de 860 mAh, 81 grame și 13.3 mm grosime.

I. Design și ecran – este un telefon cu o formă clasică, cu o tastatură alfanumerică și un ecran de 2.2 inch. X2-00 este fabricat în România ca și C3-00. Pe lateral stânga veți găsi individualizate dintr-un plastic de culoare roșie, butoanele de control pentru funcția de mp3 player. Astfel când veți asculta muzică în căști nu va trebui să intrați în meniu pentru a selecta  o anumită piesă ci doar să apăsați butoanele dedicate. Pe partea dreaptă a telefonului sunt dispuse controale similare pentru a mări sau micșora volumul, slotul pentru cardul microSD de până la 16 GB și tasta de activare rapidă a camerei foto.

Superior au fost poziționate jackul de 3.5 mm, mufa pentru încărcător și portul microUSB pentru conectarea la un calculator. Senzorul de 5 Megapixeli este însoțit de un led flash care se descurcă decent. Cele două difuzoare sunt poziționate în stânga și dreapta camerei foto. Se aud puternic și clar. Nici nu mă așteptam să puncteze așa bine la capitolul audiție.

II. Hardware și conectivitate– se mișcă destul de repede prin meniu și atunci când fotografiază sau filmează. Nu am găsit date referitoare la un eventual procesor, dar dispune 64 Mb RAM și 128 Mb ROM din care 48 Mb sunt disponibil pentru stocare de fișiere plus un microSD de până la 16 GB. Se pot instala aplicații din Ovi store cum spuneam și mai sus. Fiind un telefon ce costă sub 450 de lei fără semnarea unui contract nu au fost implementate și 3G sau Wi-Fi, dar vine cu microUSB pentru transferul rapid al imaginilor sau clipurilor pe pc sau jack de 3.5 mm ce împreună cu tastele laterale pentru controlul redării melodiilor și sunetul puternic al difuzorului plus radio FM stereo ce îl transformă într-un veritabil mp3 player.

III. Camera foto și video – 5 Megapixeli fixed-focus – un alt atuu al acestui telefon de la Nokia. Vine și cu led flash. Puteți observa în galeria de imagini de mai jos cum se descurcă și două clipuri la rezoluția maximă suportată de X2 – 320×240 pixeli și 18 fps.

[nggallery id=25]

IV. Autonomie – cu ușurință trece de granița a 7 zile deși bateria are 860 mAh (un smartphone veritabil ar consuma-o instantaeu). Un telefon ușor și solid prin grosimea de peste 13 mm. Îl pui cu încredere în buzunar fără a-ți face griji referitoare la display.

Galerie foto cu Nokia X2-00:

[nggallery id=24]

Concluzie: Nokia X2-00 se adresează unui segment anume, foarte larg răspândit în România. Vorbim de cei ce își doresc un terminal solid, cu o autonomie ridicată, o cameră foto de nivel mediu și un preț care să nu atenteze la buzunar. Nokia X2 adună toate aceste caracteristici într-un telefon de bază bine pus la punct. Prețurile sale fără semnarea unui contract sau abonament sunt de:

eMAG – 429 lei;

evoMAG – 377 lei.

Categorii: nokia
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.