Nothing Ear (2) – review

04/05/2023

Dacă ar fi să aleg un brand interesant lansat recent, Nothing ar fi pe lista scurtă. Mi-a lăsat o impresie bună și Nothing Phone (1) deși l-am văzut doar pentru un scurt hands-on, dar și căștile wireless mi se pare o gură de aer proaspăt în piață, cel puțin dacă ne uităm la designul ales. 

Se vede că avem un brand lansat de către Carl Pei, co-fondatorul OnePlus. Are așa un vibe distinct. Am testat căștile Nothing Ear (stick), iar în materialul de față vă prezint Nothing Ear (2). 

Cutia în care sosesc căștile Nothing Ear 2 nu are plastic în componență

Sunt căști wireless cu ANC, design atipic pentru carcasă și un preț pe măsură. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gadget.ro (@gadgetromania)

Specificații

Căști wireless

Date tehnice
Nothing Ear (2)
Driver11.6 mm, diafragmă din grafen și poliuretan
Certificare în ce privește contactul cu apa și prafulIP54 pentru căști și IP55 pentru carcasă
ConectivitateBluetooth 5.3 și USB Type-C pentru încărcare cu energie, Google Fast Pair, Microsoft Swift Pair
ANCDa, până la 40 dB, ANC adaptiv
Alte funcțiiEgalizator personalizabil, controale pe fiecare cască în parte, răspuns în frecvență de până la 5000Hz
CompatibilitateSmartphone-urile ce rulează de la Android 5.1 spre iterațiile mai noi, iOS 11 sau versiuni software mai recente
Baterie33 mAh în fiecare cască, 485 mAh în carcasa de încărcare
AutonomiePână la 6.3 ore ore cu ANC-ul dezactivat și 36 ore cu carcasa de încărcare;

Până la 4 ore cu ANC activat și până la 22.5 ore cu energia stocată în carcasă.
DimensiuniCască - 29.4 x 21.5 x 25.5 și 4.5 gr.;

Carcasă - 55.5 x 55.5 x 22 mm și 51.9 gr.

Design 

Carcasa și tija căștilor sunt transparente

În pachet dați de carcasa de încărcare și căștile propriu-zise, dopuri suplimentare pe mărimile S, M și L, cablu de încărcare pe USB Type-C la ambele capete și cu fir textil, ghid de utilizare și certificat de garanție. 

Nothing spune că nu a folosit plastic în cutia de retail a căștilor sale wireless. În procesul de fabricare au folosit energie din surse regenerabile, iar placa de circuit este realizată în proporție de 100% din materiale reciclate. 

Carcasa și căștile ies în evidență prin designul ales. Carcasa are formă pătrățoasă și este transparentă. Căștile au tija transparentă, dopuri de protecție albe. De fapt, căștile au trei culori alb, negru și argintiu, iar carcasa de încărcare unde nu este transparentă este albă sau gri argintiu (balamaua și zona cu magnet). Trebuie să te obișnuiești puțin cu poziționarea lor în carcasă, dar și cu deschiderea. După ce îți iei cumva un reper, nu mai este nicio problemă. 

Spre a le fixa corect în carcasă au pus o bulină roșie pe o cască și una albă pe cealaltă, idem și locașurile lor. 

Carcasa cântărește 51.9 gr. și are dimensiunile de 55.5 x 55.5 x 22 mm. O strecuri ușor în buzunar, rucsac etc. Căștile cântăresc 4.5 gr. și au dimensiuni de 29.4 x 21.5 x 25.5 mm. Căștile au certificare IP54, iar carcasa are IP55 în ce privește contactul cu apa și praful. IP54 înseamnă că rezistă la pătrunderea prafului, dar nu este etanș. IP54 și IP55 se referă la rezistență la stropirea cu apă din orice unghi, dar nu trece testul imersiei complete. 

Mi se pare a fi un produs de bună calitate, ce iese în evidență și atrage atenția celor din jur. Nothing cum spuneam și mai sus, joacă distinct și își permite luxul de a inova, de a avea o abordare distinctă. 

Conectivitate

Buton și USB Type-C pe lateral dreapta

Căștile au bluetooth 5.3 pentru conexiunea cu smartphone-ul, laptopul etc. Este și un USB Type-C pentru alimentarea cu energie a acumulatorului de 485 mAh.

USB Type-C-ul și un buton alb se află pe lateral dreapta. Este nevoie să apăsați butonul alb pentru câteva secunde în mod concomitent spre a porni procesul de împerechere prin bluetooth. Un LED alb se va aprinde concomitent în interiorul carcasei. 

Update de firmware primit la pornirea căștilor

Există compatibilitate cu Google Fast Pair și Microsoft Swift Pair. Este suficient să apeși butonul alb și smartphone-ul Android îți va afișa o notificare prin care să asignezi căștile Nothing Ear (2) la contul Google de pe dispozitiv. 

Aplicația dedicată se numește Nothing X și o găsiți în App Store și Play Store. În magazinul de aplicații Android are peste 1 milion de descărcări, este un semn că Nothing Ear și Nothing Ear (stick) s-au bucurat de un oarecare succes comercial. 

Aplicați are un font distinct ce necesită timp de acomodare. În cazul lui Nothing Ear (2) sunt o mulțime de elemente ce pot fi personalizate și aici mă refer la: 

Egalizatorul permite personalizarea după preferințele fiecăruia

ANC – Anulare zgomot, Transparență, Dezactivat, iar la Anulare zgomot sunt opțiunile Mare, Medie, Mică și Adaptivă;

Egalizator – Echilibrat, Mai mult bas, Mai multe înalte, Voce și Personalizat. 

Poți face un test de potrivire în ureche și poți seta chiar un profil personalizat. Când am făcut testul de profilare m-am simțit ca la un test făcut într-un laborat specializat în urmă cu ceva timp. După ce faci testul poți alege ca datele înregistrate să fie folosite spre a avea un sunet calibrat special, sunt trei opțiuni aici: Softer, Recommended și Richer. 

Mai sunt și alte opțiuni: găsește-mi căștile, mod latență scăzută pentru jocuri, test ANC personalizat pentru anularea zgomtului etc. Pot fi conectate până la 2 dispozitive în mod simultan cu căștile Nothing Ear (2). Căștile au primit un update de firmware când le-am pornit. Procesul de update a durat câteva minute și s-a făcut cu căștile în cutie și capacul cutiei deschis. 

Prin apăsarea pe tija căștilor poți avea următoarele funcții: 

Gesturile de control pot fi asignate după cum dorește fiecare
  • o apăsare – redare / întrerupere, răspuns sau terminare apel; 
  • două apăsări = melodie nouă sau respingere apel;
  • trei apăsări = precedenta melodie;
  • apăsare continuă = control pentru ANC. 

Poți personaliza funcțiile pentru casca din dreapta și stânga, iar feedback-ul în preluarea comenzilor mi s-a părut a fi bun. 

Galerie de screenshots cu Nothing X pe Android: 

Sunet

Căștile Nothing Ear 2 impresionează prin ANC și fidelitatea sunetului

Aici este aici. Am testat Huawei FreeBuds 5 de curând, iar Nothing Ear (2) aș spune că sunt într-o ligă superioară. De fapt, concurează mai degrabă cu FreeBuds Pro 2 și Galaxy Buds 2 Pro, ambele fiind pe format similar cu dopuri de protecție. 

Căștile sunt de-a dreptul excelente. Și ce m-a impresionat cel mai tare este ANC-ul. Dacă cineva vorbește lângă tine, vei auzi zgomotul respectiv, dar și dacă te concentrezi să înțelegi, cu greu vei reuși să legi cuvintele. Anulează până la 40 dB din mediul ambiant. 

Pe lângă ANC m-aș referi și la opțiunile de personalizare ce setează sunetul în funcție de urechea fiecăruia. Mai este și egalizatorul ce te ajută să setezi după preferințe și poți să ai bass puternic sau medii și înalte evidențiate. 

Claritatea este un alt punct PRO important. Mi se pare că au făcut treabă foarte bună în a reliefa întregul spectru. Amplitudinea este destul de mare

Dacă ar fi să critic ceva m-aș referi la bass-ul ce mi se pare că putea fi ceva mai puternic, dar și faptul că la maxim distorsionează. Mă rog, nu este recomandat nimănui să asculte la volum maxim, distrugi auzul în mod iremediabil. 

Autonomie

Autonomia este un alt punct PRO

Am folosit ANC-ul în mod constant și valorile oferite de producător sunt aproape de realitate. Am ajuns la 3 ore, 3 ore și jumătate, iar energia stocată în carcasă este arhisuficientă pentru o săptămână normală de utilizare

Preț

Nothing Ear (2) – 738.98 lei. 

Nothing Ear (2)
4.4 / 5 Gadget Score
Pro
  • design atipic, funcționalitate ridicată;
  • sunet bine calibrat, excelent pentru mai toate scenariile de utilizare;
  • ANC de efect ce îl poți personaliza, de apreciat și modurile din egalizator ce sunt bine puse la punct;
  • autonomie mare;
Contra
  • nu permite trecerea sunetului când se poartă conversații în apropiere, o funcție găsită la Galaxy Buds2 Pro spre exemplu;
  • bass ce putea fi o idee mai puternic;
  • în apelurile de voce mi s-a părut că se putea descurca ceva mai bine de atât;
Concluzii

Nothing Ear 2 sunt printre cele mai bune căști wireless cu preț de 150 euro din piață. După 2 iterații, Nothing a reușit la Ear 2 să impresioneze și să aducă o gură de aer proaspăt în această piață, unde majoritatea se rezumă în a copia Apple AirPods.

Am structurat punctele PRO și CONTRA. Bineînțeles, nu sunt perfecte, dar sunetul de o fidelitate ridicată și opțiunile de personalizare mi se pare că trebuiesc cumva a fi evidențiate suplimentar.

Design4.5
Sunet4.5
Conectivitate4.5
Raport preț / specificații4
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.