Noul Dacia Duster gAuto

Știm de ceva vreme că în această toamnă urmează să fie prezentat noul Dacia Duster, evenimentul de lansare urmând să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, mai exact pe data de 12 septembrie.

Prima generație a SUV-ului românesc s-a bucurat de un succes imens, fiind comercializată de la debutul din 2010 în mai mult de 1 milion de exemplare. Am avut ocazia să testăm și noi Dacia Duster, iar impresiile pot fi parcurse în review-ul detaliat.

Noul Dacia Duster este acum dezvelit oficial prin intermediul unui set de imagini cu exteriorul. Nu sunt oferite prea multe detalii suplimentare, cum nici la poze din interior nu avem deocamdată acces.

Noul model adoptă o grilă redesenată, blocuri optice frontale cu o nouă semnătură LED și un scut la baza barei ce iese în evidență mai ales prin culoarea crom satinat. Pasajele roților sunt acum mai proeminente și pot primi jante de până la 17 inch, iar barele de pavilion din aluminiu beneficiază și ele de un design schimbat.

Din lateral se poate observa și că linia geamurilor pornește acum mai de sus, suprafața vitrată având o arie mai mică. Parbrizul a fost repoziționat, cu 10 cm mai în față, având acum un unghi de înclinare mai ascuțit.

În spate cele mai mari schimbări sunt date de stopurile ce-l introduc pe noul Duster în imaginea de marcă inaugurată de cele mai recente ediții Dacia Logan și Sandero. Vorbim despre cele patru carouri de culoare roșie din lămpile pătrate ce sunt acum împinse mult către extremitățile laterale, spre a crea o imagine mai dinamică. Simetria dintre partea frontală și cea posterioară este dată de spoilerul ce include o protecție vopsită tot într-o nuanță de crom satinat.

La prima vedere pare că noul Dacia Duster nu și-a dorit o schimbare majoră în materie de design, lucru la care mărturisesc că mă așteptam. Un model complet redesenat ar fi însemnat costuri mari de dezvoltare, proiectare, dar și de fabricație, iar astfel prețul de pornire scăzut al unui Duster ar fi fost imposibil de obținut.

Noul Dacia Duster introduce și o nouă culoare a caroseriei, cea pe care o vedem în setul de fotografii de mai sus, denumită Atacama Orange.

Mai avem de așteptat aproape două săptămâni până la debutul din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, când vom putea admira și interiorul și când vom primi cu siguranță informații complete despre motorizări, transmisii și echipări. Sperăm ca tot atunci să aflăm și prețurile pentru noul Dacia Duster.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.