Diverse

COSMOTE a avut mai multe comunicate în ultima perioadă și am ales să le structurez într-un singur articol. Apropo, din toamnă urmează să vorbim de un alt brand (T-Mobile pentru COSMOTE și T-Home pentru Romtelecom, cel mai probabil). Există discuții în piață cum că ar fi vorba de un brand nou, neluat în calcul și variantele punctate de mine în paranteză.

1. Parteneriat cu Ericsson;

Romtelecom și COSMOTE au încheiat un acord cu Ericsson pentru partea de operare și întreținere rețea. Ericsson România a primit printr-un transfer unitățile de Întreținere Rețea Pasivă și Monitorizare și Operare Rețea Fixă și Mobilă. În esență aș spune că este vorba de o externalizare a unor servicii. Perioada de desfășurare a contractului – 7 ani.

parteneriat-Cosmote-Ericsson

Declarații oficiale:

Conceptul de servicii de suport integrat reprezintă un model de afacere menit să optimizeze concentrarea asupra activităților de bază, totodată obținându-se eficientizarea costurilor. Preocuparea noastră continuă de a opera mai bine, mai repede și mai eficient, oferind în același timp excelență pentru clienții noștri, ne-a determinat să optăm pentru această soluție”, a declarat Nikolai Beckers, Chief Executive Officer Romtelecom și COSMOTE România.

România este o piață foarte importantă pentru Ericsson, motiv pentru care această țară găzduiește unul dintre cele patru Centre Globale de Servicii. Acest acord ne va înlesni cunoașterea pieței din România, susținând în același timp acești operatori să își optimizeze calitatea rețelei, calitatea serviciilor în general, îmbunătățind experiența clienților – pentru a încuraja loializarea în rândul utilizatorilor finali”,a declarat Jean-Claude Geha, Vice Președinte și Head of Managed Services Ericsson.

2. Trafic de date necontorizat în aplicația joyn. 

joyn este o aplicație ce permite chat-ul între două persoane sau în cadrul unui grup, distribuire de fișiere audio, video și imagini, apeluri video. COSMOTE a realizat un parteneriat cu dezvoltatorul joyn / Jibe Mobile și oferă trafic de date netarifat în cadrul acestei aplicații. Este un fel de alternativă la Whatsapp, cu un plus în ce privește apelurile video.

joyn powered by COSMOTE

joyn poate fi instalată pe telefoanele și tabletele cu Android și iOS. Între 30 iunie și 15 iulie 2014, orice utilizator Cosmote (abonat sau cartelă preplătită) pot folosi joyn ăn mod gratuit, fără a genera trafic adițional. Presupun că după perioada promoțională, traficul va fi indexat.

Declarație oficială:

Trăim în epoca în care transmiterea mesajelor instant este o nevoie foarte importantă. Noutățile sunt împărtășite imediat, oamenii arată prietenilor și familiei, în timp real, locurile speciale vizitate în timpul unei călătorii, surprind cele mai importante evenimente prin poze, filmări sau apeluri video. COSMOTE România este încântată să ofere clienților săi un nou tip de comunicare nelimitată. Astfel, aplicația joynpowered by COSMOTE va conecta și mai mult clienții noștri, prin intermediul chat-ului în timp real, al apelurilor video sau al transferului de fișiere, fără costuri suplimentare”, a declarat Mathias Hanel, Director Executiv Comercial – Segmentul Rezidențial, Romtelecom și COSMOTE România.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.