Noutăți Dacia gAuto

Salonul Auto Internațional de la Geneva este de astăzi deschis pentru presă, iar din 3 până pe 13 martie urmează să-și primească toți vizitatorii. Dacia nu lipsește de la acest eveniment și prezintă câteva noutăți.

Cea mai importantă dintre ele este anunțarea unei noi cutii automate cu 6 trepte pentru motorizarea diesel 1.5 dCi cu 90 de cai putere. Aceasta va fi disponibilă pentru început pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Noua cutie automată este similară cu cea prezentată la sfârșitul lui 2015 pentru motorizarea pe benzină TCe de 90 CP.

Easy-R 6 trepte

Marea diferență între cutia Easy-R anunțată astăzi și cea de anul trecut este dată în primul rând de numărul de trepte de viteză disponibile. Cu 6 trepte, noua Easy-R promite un consum de combustibil mai bun, precum și o dinamică superioară.

Pentru o fiabilitate crescută, Dacia a înlocuit sistemul hidraulic pe care se bazează cutia Easy-R cu cinci trepte, disponibilă pentru motorizarea pe benzină, cu un sistem electro-mecanic, care necesită o mentenanță scăzută.

Așteptăm să vedem la lucru ambele cutii automate Easy-R din gama Dacia și atunci vom reveni cu mai multe detalii.

Un alt anunț interesant, numai că doar pentru anumite piețe din Europa, este lansarea unor noi linii de echipare în ediție limitată. Pentru Elveția, gazda salonului auto, această ediție poartă denumirea de Essential și a fost deja prezentată pe un model Dacia Duster.

În unele dintre țările unde noile serii limitate vor fi lansate, denumirile vor fi alese implicând comunitatea online formată din admiratorii mărcii Dacia. Și nu sunt puțini acești fani, numai pe Facebook Dacia numărând aproximativ 3 milioane de urmăritori.

Nu au fost date prea multe detalii despre schimbările pe care le implică noile linii de echipare, în afară de introducerea unei noi culori pentru caroserie – Tourmaline Brown și a unui nou model de jante din aliaj. La interior, seriile limitate vor dispune de conectivitate prin Bluetooth și USB și geamuri electrice față.

Țările în care vor fi introduse edițiile limitate pentru Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Dokker și Lodgy sunt: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.