Skoda VisionS gAuto

După ce v-am prezentat noutățile pe care Dacia le-a adus la Geneva, este momentul să vedem ce ne propune o altă marcă extrem de îndrăgită la noi în țară. Skoda le va da posibilitatea vizitatorilor salonului din Elveția să admire conceptul VisionS, precum și câteva modele de serie ce vin în noi versiuni.

Începem cu prototipul VisionS, pe baza căruia se va dezvolta viitorul SUV al mărcii Skoda. Vorbim despre o mașină extrem de spațioasă, care măsoară 4.7 metri în lungime cu un ampatament generos de 2.79 metri și vine cu trei rânduri de scaune. Conceptul VisionS pune la dispoziție doar 6 locuri pentru pasageri, dar în mod sigur modelul de serie va fi oferit opțional cu până la 7 locuri.

Skoda VisionS este propulsată de un sistem hibrid format dintr-un motor pe benzină de 1.4 litri cu 156 CP și 250 Nm și un motor electric de 40 KW care oferă un cuplu maxim de 220 Nm. Ansamblul hibrid poate furniza maximum 225 de cai putere, suficienți pentru o viteză maximă de 200 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 7.4 secunde. Consumul mediu pentru conceptul VisionS se pare că este de numai 1.9 l/100 km, cu o autonomie maximă pur electrică de 50 km.

Galerie de imagini cu Skoda VisionS:

Gama Octavia se îmbogățește și ea cu două noi modele complet diferite. Una este varianta performantă RS care aduce acum tracțiune integrală 4×4 pentru motorizarea diesel 2.0 TDI cu 184 CP și cutie automată DSG, în ambele versiuni de caroserie: hatchback și combi. Cealaltă este reprezentată de o motorizare extrem de economică G-TEC, cu alimentare atât pe benzină cât și cu gaz natural, care acum poate fi echipată și cu cutie automată DSG cu dublu ambreiaj.

Galerie de imagini cu Skoda Octavia RS 4×4:

 

Galerie de imagini cu Skoda Octavia G-TEC:

Pentru cei care doresc o Skoda Fabia Combi cu care să se aventureze și în afara asfaltului, există de acum versiunea ScoutLine. Cu o gardă la sol mai mare și protecții pentru zona de jos a caroseriei, noua Skoda Fabia Combi ScoutLine poate aborda trasee ceva mai dificile, chiar dacă nu este tocmai o versiune de teren. Pentru țara noastră o putem considera o variantă care ar fi trebuit să fie cea de bază.

Va fi disponibilă cu motorizări pe benzină de 75  CP, 90 CP și 110 CP, precum și diesel de 75 CP, 90 CP și 105 CP.

Galerie de imagini cu Skoda Fabia Combi ScoutLine:

Categorii: arhiva

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.