Software

Microsoft pregătește un update minor pentru sistemul său de operare pentru PC – Windows 10 November 2019. Un update major este așteptat la început de 2020, acum avem câteva îmbunătățiri și nimic mai mult.

Accentul este pus pe optimizare și mai puțin pe adiția de funcții noi în interfață. Este creionată calea pentru Windows 10 20H1 din martie 2020. Code name-ul pentru update-ul software curent este 19H2 sau 1909.

1909 a fost deja distribuit pentru cei ce fac parte din Windows 10 Insider.

1. File Explorer a fost integrat cu Windows Search;

În etapa inițială, fișierele din OneDrive erau considerate a fi separate față de cele stocate pe PC. Mai târziu, Microsoft a permis sincronizarea între PC și OneDrive, căutare în Windows indexează fișierele indiferent că sunt în OneDrive sau fizic pe PC.

O problemă pe care compania americană și-a propus să o rezolve este dată de timpul necesar pentru o interogare. Când efectuezi o căutare de când începi să scrii apar rezultate, iar ce este mai nou aparent ajunge a fi prioritizat. Căutările în File Explorer afișează și rezultate din fișierele stocate online în contul OneDrive.

2. Posibilitatea de a folosi un asistent digital terț direct de pe ecranul de blocare;

Cortana este asistentul vocal integrat în Windows 10, iar Microsoft s-a gândit să-și deschidă software-ul și spre concurență. Microsoft a anunțat o colaborare în acest sens cu Orange, Spotify și Amazon. S-ar putea ca unele aplicații să ajungă a fi controlate direct de pe ecranul de blocare.

3. Adăugarea de evenimente în calendar într-un mod simplificat;

Evenimentele pot fi adăugate din calendar, din meniul de setări rapide și fără a fi nevoie în a accesa Windows 10 Calendar în modul complet. Nu pare cine știe ce funcție, dar Microsoft o listează drept una dintre funcțiile importante ale update-ului pe noiembrie.

4. Modalități noi în a controla Notificările;

Am observat că se insistă din ce în ce mai puternic pe notificări în Windows 10, probabil și sub impactul pe care-l au pe Android și iOS. Cardurile cu Notificările primesc un update spre a le putea controla mai bine + detalii pentru fiecare aplicație în parte (dacă are dreptul să livreze notificări, să afișeze conținutul, să fie scoase în evidență etc).

5. Autonomie sporită bazată pe eficiență sporită consumului de energie pe anumite configurații hardware;

Înțeleg că Microsoft nu a specificat pe ce modele de procesoare se va observa o îmbunătățire a autonomiei bazată pe eficiență crescută a consumului de energie. Nici nu a dat un procent legat de acest spor de autonomie, gen – 10 sau 15%, 2% etc.

Sunt procesoare de tip multi-core din generație mai nouă la care Microsoft știe ce nuclee să activeze spre a reduce stresul pe celelalte. Mă rog, este o chestie destul de vagă și rămâne de văzut ce și-au propus să atingă aici.

Update: Puteți achiziționa un cd-key de Windows 10 și Office 2016 sau 2019 la un preț redus cu până la 30%. 

Folosiți codul JGAU25 și prețurile sunt actualizate după cum urmează:

Prin codul JGAU30 aveți reducere de 30%:

Recomand instalarea pe curat și plata prin PayPal.

Sursa: PC World

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.