Software

Pentru că avem cu ce să ne mândrim în lume, acest sfârşit de săptămână vine cu o veste foarte bună ce are în prim plan o companie IT din România.

Quartz Matrix a câștigat premiul cel mare la categoria ,,IoT – Digital Innovation of the Year”, echivalentul Oscarului ȋn lumea de business pe segmentul de companii și industrii. Evenimentul a reunit peste 8.000 de firme din mai mult de 80 de țări, iar Quartz Matrix au fost singura companie românească ȋnscrisă ȋn competiție.

Produsul dezvoltat de români și recunoscut la nivel internațional este platforma QLeap, o soluție IT prin care companiile își pot reduce consumul de energie, respectiv costurile, cu până la 11% și pot deveni mai sustenabile.

Platforma QLeap colectează, conectează și interpretează date și informații din diverse surse industriale într-un singur punct. Cu ajutorul său, marii consumatori obțin o reducere de până la 11% a consumurilor de energie, împreună cu un management riguros al tuturor proceselor și echipamentelor critice implicate în producție. Ca rezultat al implementării la peste 50 de companii, soluția a generat reduceri de costuri cu 10,83% și o diminuare a cantității de CO2 care ar fi rezultat în urma producției de 751.608 tone, echivalentul a peste 31 de milioane de copaci salvați.

Categoria ,,IoT – Digital Innovation of the Year” este parte integrată a premiilor Gala Go Global Awards, un fel de Oscar în business. Ȋn evaluarea concurenților, jurații de la Go Global Awards iau în calcul criterii precum unicitatea și competitivitatea produsului, longevitatea soluției, dar și planurile de business viitoare ale companiei.

Evenimentul de anul acesta s-a desfășurat ȋn perioada 19 – 21 Octombrie 2022, în Talinn, Estonia. La eveniment au participat 8.142 de firme din peste 80 de țări, dintre care 512 au fost selectate ȋn finală și au susținut un pitch în fața juriului specializat. Au fost acordate 61 de premii, pentru tot atâtea verticale de business (servicii IT, sănătate, retail, infrastructuri de date, etc.).