Obtine ROOT pe telefoanele LG Software

Să obții ROOT pe un terminal LG implică în unele cazuri un angajament de câteva ore în funcție de model, mai ales când vine vorba de cele ce rulează Android 5.x Lollipop. De exemplu, pentru a obține accesul ROOT pe LG G3 cu Lollipop este necesar să faci întâi downgrade către 4.4.x KitKat, să obții accesul ca apoi să instalezi un ROM Lollipop pre-rootat. Procesul nu este neapărat complicat, dar durata și pașii necesari de multe ori îi sperie pe cei ce își doresc această modificare.

Acum, datorită dezvoltatorului XDA Unjustified Dev avem o metodă mult mai ușoară și chiar universală de a obtțne ROOT pe multe deviceuri LG, atât pentru KitKat cât și pentru Lollipop.

Noua metodă se numește simplu LG Root și pretinde a fi o soluție de a obține accesul ROOT pe majoritatea telefoanelor LG. Analizând puțin metoda, se poate vedea că uneltele folosite sunt aceleași ca la majoritatea terminalelor Android, doar metoda de aplicare diferă, ceea ce e și normal ținând cont că fiecare producător folosește unelte și metode diferite pentru scrierea datelor în memoria internă.

LG Root pare o metoda cu adevărat universală, însă nu poate fi confirmată în totalitate până aceasta nu este încercată pe fiecare device. Mai jos găsești o listă cu modelele pe care s-a confirmat ca funcțională până în acest moment.

 • LG G2 (toate variantele)
 • LG G3 (toate variantele)
 • LG G Flex 2
 • LG MS395/D393
 • LG F60 (toate variantele)
 • LG L90 (toate variantele)
 • LG Transpyre
 • LG Tribute (toate variantele)
 • LG Volt (LS740)

Dacă modelul tău nu se regăsește în lista de mai sus nu înseamnă că această metodă nu funcționează, ci doar că încă nu a fost confirmată de un posesor al acelui model. Atât timp cât modelul tău rulează Android 4.4.x KitKat sau 5.x Lollipop, și alte metode mai ușoare nu au funcționat, merită să o încerci pe cea descrisă aici. Eventual ne poți ajuta să completăm lista de mai sus postând rezultatul tău în secțiunea de comentarii.

Fără să o mai lungim, voi trece la cele necesare.

 • un terminal LG, necriptat, cu USB Debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone -> Software information și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number pentru a îl activa.
 • un cablu de date de calitate, de preferat cel original
 • drivere corecte instalate – link
 • LG Root – link | link direct
 • răbdare

1. Dezarhivează fișierul LG_Root.zip într-un folder ușor accesibil (ex. Desktop).

2. Deschide folderul de la punctul 1, ține apăsată tasta SHIFT, fă click 2 (dreapta) oriunde în interior (nu pe fișiere) și alege Open command window here. Ți se va deschide o fereastră ca cea de mai jos.

Obtine ROOT pe telefoanele LG

3. Conectează telefonul pornit folosind cablul de date și așteaptă câteva secunde până acesta este recunoscut corect. Tastează ân fereastra deschisă la punctul 2 comanda adb devices pentru a confirma conexiunea cu telefonul. Răspunsul trebuie să fie asemănător cu cel din imaginea de mai jos.

Obtine ROOT pe telefoanele LG

4. În aceeași fereastră, introdu următoarea comandă. Îți recomand să o iei cu Copy/Paste pentru a evita greșelile: adb.exe push busybox /data/local/tmp/ && adb.exe push lg_root.sh /data/local/tmp && adb.exe push UPDATE-SuperSU-v2.46.zip /data/local/tmp și apasă Enter. În acest moment ADB va începe să scrie fișierele necesare în memoria telefonului și fereastra ta va semăna cu cea de mai jos.

Obtine ROOT pe telefoanele LG

5. Acum că fișierele necesare au fost transferate în telefon, va trebui să-l introduci în modul de Download. Pentru acest lucru va trebui să deconectezi telefonul de la calculator și să îl închizi. Acum că telefonul este închis, ține apăsat butonul de Volum + și conectează-l la calculator. Așteaptă să se instaleze driverul corect. Ecranul telefonului tău va trebuie să afișeze ceva asemănător imaginii de mai jos.

Obtine ROOT pe telefoanele LG

6. Acum va trebui să aflăm numărul PORTULUI prin care telefonul este conectat la calculator. Pentru acest lucru, în folderul de la punctul 1 vei găsi un fișier cu numele ports.bat. Deschide-l făcând dublu click pe el. Ți se va deschide o fereastră ca cea de mai jos, de unde va trebui să notezi portul de diagnoză (cel care conține cuvântul diag), COM4 în cazul din imagine. După ce ai notat portul, poți închide această fereastră.

Obtine ROOT pe telefoanele LG

7. În fereastra deschisă la punctul 2, introdu comanda Send_Command.exe \\.\COM4, înlocuid COM4 cu portul notat la punctul 6. Aceasta va deschide un command prompt (shell) ce îți va permite să trimiți comenzi telefonului, ca în imaginea de mai jos.

Obtine ROOT pe telefoanele LG

8. Acum, va trebui să introduci comanda sh /data/local/tmp/lg_root.sh dummy 1 /data/local/tmp/UPDATE-SuperSU-v2.46.zip /data/local/tmp/busybox și să apeși ENTER. Aceasta va executa fișierele transferate în memoria telefonului la punctul 4. Când vei fi întâmpinat cu mesajul Done!, ca în imaginea de mai jos, procesul va fi complet.

Obtine ROOT pe telefoanele LG

9. Pentru a scoate telefonul din modul Download, va trebui să scoți bateria și să o introduci înapoi. Acum poți porni normal telefonul tău pe care tocmai ai obținut accesul ROOT. Pentru confirmare, poți folosi o aplicație din Play Store precum Root Checker.

Împărtășește cu noi experiența ta cu această unealtă și modelul telefonului pentru a putea confirma modele actuale sau altele noi.

Sursă: Forumul XDA

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.