Samsung Odyssey G9 a fost prezentat în cadrul CES 2020, iar acum debutează comercial. Compania sud-coreeană îl promovează drept cel mai performant monitor curbat de gaming din lume.

Câteva din specificațiile încorporate de Samsung Odyssey G9:

  • display QLED curbat de 49 inch cu aspect 32:9, curbră 1000R, rată de refresh la 240Hz, timp de răspuns 1ms de tip GTG, rezoluție de 5120×1440 pixeli / DQHD, HDR 1000;
  • acoperă spectrul sRGB în proporție de 125%, DCI în proporție de 95%, compatibil cu NVIDIA G-SYNC + FreeSync Premium Pro de la AMD;
  • moduri dedicate pentru jocuri: FPS / RTS / RPG / AOS / Cinema / DCR / Custom;
  • conectivitate asigurată de DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, USB 3.0, jack de 3.5 mm;
  • suport VESA de tip 100×100, culoare Glossy White.

Sunt câteva elemente pe care Samsung le evidențiază în comunicat pentru Odyssey G9: curbură confortabilă, interacțiune imersivă și calitate a imaginii perfectă. Pe partea de imersivitate sunt de acord, să te joci pe un astfel de monitor = o experiență în sine, legat de curbura confortabilă și calitatea afișajului – asta rămâne să testăm pe viitor (Darius este expertul nostru în monitoare și televizoare și l-a testat pe bunicul lui Odyssey G9 pe aici).

TÜV Rheinland l-a certificat drept cel mai performant monitor de gaming în ce privește curbura și funcția eye comfort. Are și certificare HDR10+, tehnologie Quantum Dot etc. În partea spate se află un sistem de iluminare cu 52 de culori și cinci opțiuni.

Sunt câteva puncte PRO: ecranul imens, rata de refresh la 240Hz, timpul de răspuns, panoul QLED cu o curbură mare (probabil, cea mai mare din industrie).

Îl vom găsi și în magazinele online locale în viitorul apropiat. Prețul în SUA este de 1699 dolari. Mă aștept să-l vedem poziționat pe la 1700 euro / aprox. 8000 – 8200 lei. Excelența într-un domeniu se plătește pe măsură.

Declarație oficială:

După ultima noastră lansare a monitorului curbat de gaming Odyssey G7, G9 se alătură acum portofoliului ca fiind primul monitor dual de gaming QHD cu curbă de 1000R. Acest lucru întărește poziția de lider a Samsung pe piața globală a monitoarelor de gaming, inovația având loc într-un ritm inedit. Monitorul de gaming curbat Samsung Odyssey G9 duce jocurile imersive la nivelul următor, oferind oricărui jucător un avantaj garantat.”, a declarat Hyesung Ha, vicepreședinte senior al Business Display Business la Samsung Electronics.

Tag-uri: samsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.