Foto si Video

Deşi un nume greu în industria camerelor foto, business-ul Olympus nu se mai bazează de foarte mult timp pe acest domeniu de activitate. Compania japoneză s-a specializat în echipamente medicale şi se pare că îi merge foarte bine.

În aceste condiţii Olympus a luat decizia de a renunţa la divizia de camere foto şi va vinde activele din acest sector fondului de investiţii Japan Industrial Partners. Acest fond este cel care în urmă cu ceva ani a cumpărat divizia de PC-uri VAIO de la Sony.

Se pare că Japan Industrial Partners nu are de gând să renunţe la camerele foto digitale sub brandul Olympus, însă noile modele vor fi lansate cel mai probabil doar pe piaţa japoneză (exact cum se întâmplă în acest moment cu produsele VAIO).

Insuccesul diviziei de camere foto Olympus este datorat evoluţiei rapide a camerelor foto de pe  telefoanele inteligente, device-uri care au înlocuit într-un mod agresiv nevoile utilizatorilor la nivel fotografic.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: foto-video

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.