ASUS a lansat trei serii de plăci grafice pe NVIDIA RTX 30. Nu vorbim de una sau două serii, direct au venit cu trei game de produse derivate din RTX 3090, RTX 3080 și RTX 3070.

1. ASUS ROG Strix;

ASUS ROG Strix RTX 3070;

ASUS a gândit un design termic care să susțină performanțele aduse de arhitectura NVIDIA Ampere. Carcasa are trei ventilatoare Axial-tech (ventilator central cu inel și 13 pale + 2 ventilatoare exterioare cu câte 11 pale). Se adaugă un radiator ce ocupă mare parte din amprenta de 2.9 sloturi a plăcii grafice. Au îmbunătățit și condensatoarele, bobinele și treptele de alimentare.

Este și un comutator dual BIOS pentru cei dornici să seteze profilurile de funcționare pentru placa video (Performance și Quiet). Se elimină necesitatea unui software dedicat. Bineînțeles, nu lipsește un RGB programabil din Armory Crate.

Sunt mai multe modele: ASUS ROG Strix RTX 3090, ROG Strix RTX 3080, ROG Strix RTX 3070.

Galerie de imagini cu ASUS ROG Strix 3090;

2. ASUS TUF Gaming;

ASUS TUF Gaming RTX 3090;

Și aici sunt trei ventilatoarea puternice, rulmenți dubli ce în opinia ASUS sunt și durabili. Componentele pun accentul pe durabilitate și performanță. Bobinele și MOSFET-urile sunt de top, condensatorii respectă standarde militare. Plăcile sunt testate pentru 144 de ore.

Spatele plăcii este acoperit cu o protecție metalică ce dispune și de o gură de aerisire. Aerul cald este eliminat în loc să fie recirculat spre radiatorul GPU-ului. Și aici este un comutator Dual BIOS precum cel prezentat la seria ROG Strix.

Plăcile TUF Gaming ar trebui să vină cu un preț mai așezat față de ROG Strix.

Gama de plăci video TUF Gaming este formată din ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 și RTX 3080.

Galerie de imagini cu ASUS TUF Gaming RTX 3080;

3. ASUS Dual;

ASUS Dual GeForce RTX 3070

Dual = Performanță + Simplitate.

Încorporează tehnologia Auto-Extreme ce reduce stresul termic. Suportul I/O este din oțel inoxidabil, iar placa din aluminiu, fără substanțe chimice dure de curățare în procesul de fabricație și cu două ventilatoare axiale ce se opresc automat la temperaturi scăzute.

ASUS Dual GeForce RTX 3070 este propunerea entry-level pe seria RTX 30.

Nu am găsit detalii legate de prețurile ce urmează a fi practicate în România și nici de momentul în care le vom găsi pe rafturile magazinelor.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.