Telefoane Mobile

OnePlus 3 a fost anunțat oficial, iar startup-ul chinez pare a-și fi făcut temele în mod judicios. Au adus un smartphone cu specificații excelente la un cost de comercializare modic. Modic față de prețurile praticate de către Samsung, LG sau HTC pentru vârfurile lor de gamă. 

Specificații comparate pentru OnePlus 3, Samsung GALAXY S7 Edge, LG G5 și HTC One M10;

specificatii-OnePlus-3-Samsung-GALAXY-S7-Edge-LG-G5-HTC-10

Link pentru screenshot în format mare

Cu ce iese OnePlus 3 în față?

Preț, hardware de flagship, 6 GB de memorie RAM, 64 GB spațiu de stocare, Android cu interfață curată. La 399 euro arată că adaosurile comerciale practicate de către Samsung, LG și HTC 10 sunt destul de generoase și există loc de mai bine.

Se vede rapid și unde au făcut economie ca să pice în graficul de costuri: display cu rezoluție FHD când celelalte telefoane au trecut pe QHD, camera principală de 16 Megapixeli cu tehnologie inferioară la ceea ce regăsim pe Samsung, LG și HTC. La conectivitate cred că s-ar putea să se fi strecurat o greșeală, teoretic, Snapdragon 820 știe 450 Mbps la download în 4G.

OnePlus 3 mizează pe un custom ROM dezvoltat intern, pe când Samsung, HTC și LG modifică Android-ul la suprafață – interfața grafică.

Dacă te interesează capacitățile foto și video, caracterul modular al lui LG G5, rezistența la apă și praf a lui S7 Edge + autonomia mare sau sunetul adus de HTC 10, OnePlus 3 nu este alegerea ta. Totuși, dacă vrei un telefon cu specificații de flagship, dar să rămâi și cu 1000 de lei în portofel… Importantă este experiența în utilizarea de zi cu zi, cum se comportă camera foto și video și ce autonomie oferă. S-ar putea să asistăm la o mică revoluție, iar OnePlus cu un buget liliputan să muște din piața de geeks interesată de un vârf de gamă cu Android.

Mass marketul nu va trece pe OnePlus 3 și asta pentru că, pur și simplu, nu-l vor vedea în oferta operatorilor telecom și habar nu vor avea de existența acestui terminal.

Mai multe detalii legate de S7 Edge și LG G5 în recenziile de pe site:

Samsung GALAXY S7 Edge – review;

LG G5 – review.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.