Smartphone

Săptămâna aceasta au fost lansate oficial nu mai puţin de patru smartphone-uri pliabile: Motorola RAZR 2022, Xiaomi MIX Fold 2, Samsung Galaxy Z Flip4 şi Samsung Galaxy Z Fold 4. Toate sunt telefoane premium cu preţuri pe măsură.

Cererea pentru acest tip de produs este în creştere, iar tehnologia din spate se îndreaptă uşor, uşor către maturitate. Acest lucru se traduce prin costuri mai mici de producţie, probleme mai puţine şi reparaţii mai uşoare. Samsung estimează chiar că până în 2025 seria de pliabile Galaxy Z va depăşi în vânzări seria premium Galaxy S.

Chiar dacă la început am fost neîncrezători în această tehnologie, s-ar părea că va avea succes. În aceste condiţii şi ceilalţi producători pregătesc dispozitive similare, următorul pe listă putând fi chiar OnePlus.

CEO-ul companiei, Pete Lau, a postat în urmă cu doar câteva ore pe pagina sa de Twitter un scurt teaser despre ceea ce credem noi că reprezintă o mică parte din viitorul OnePlus Fold. Pete Lau a postat două fotografii cu balamaua unui smartphone pliabil şi  şi-a întrebat următorii dacă ştiu ce reprezintă acel mecanism.

Ce aflăm important din această postare este că OnePlus Fold va fi un pliabil cu închidere stil carte şi nu unul tip telefon cu clapetă.

Mai multe detalii despre primul smartphone pliabil OnePlus nu ştim, sursele actuale indicând o posibilă lansare în prima parte a anului viitor.