Coduri pentru categorii Netflix ascunse Software

În contextul pandemiei COVID-19 încasările la Fondul Cinematografic au scăzut cu mai bine de 35%, principala sursă de venit având activitatea suspendată parţial sau chiar total (sălile de cinema). Pentru cei care nu ştiu, Fondul Cinematografic este administrat de către Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi ajută la finanţarea producţiei naţionale de filme.

Pentru a compensa aceste pierderi destul de serioase, guvernul se gândeşte să impună o taxă de 4% din veniturile obținute pe teritoriul României din abonamente și tranzacții unice tuturor operatorilor de servicii de streaming. Aici putem include nume importante precum Netflix, HBO sau Amazon Prime.

Suplimentar, guvernul vrea ca și operatorii de platforme de streaming să plătească o contribuție de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost prin intermediul serviciilor de transmisie de date, inclusiv prin internet sau telefonie, taxă existentă deja în legislația în vigoare.

Vor exista şi excepţii de la regulă, vorbim de acei operatori ale căror venituri anuale nu vor trece de 65.000 euro sau al căror nivel de audienţă este de sub 1% raportat la numărul de abonaţi la nivel naţional.

Dacă această propunere va fi adoptată, contribuţia anuală la Fondul Cinematografic va fi suplimentată cu aproximativ 38 de milioane lei.

Sursa: profit.ro

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.