Pe 9 februarie este organizat evenimentul Unpacked în care vedete sunt așteptate a fi smartphone-urile din seria Galaxy S22.

Galaxy S21 nu a fost succesul comercial pe care Samsung îl aștepta, vânzările au fost la jumătate față de Galaxy S20 ce a trecut în etapa inițială prin cea mai grea perioadă produsă de către pandemie (săptămâni bune în care populația Terrei a fost blocată în locuințe).

Seria Galaxy S22 produce reacții mixte. Într-un chestionar rulat pe Facebook am strâns opinii variate.

Update: M-am gândit că ar fi util să pornim o rubrică nouă sub tag-ul chestionar Gadget. Voi pune câte o întrebare pe pagina noastră de Facebook, iar o analiză a răspunsurilor primite va fi urcată într-un articol dedicat pe site. 

De fapt sunt 283 de like-uri până în momentul de față (125 PRO și 155 CONTRA). Presupun că nu apar toate reacțiile și comentariile pentru că diferă setările de confidențialitate.

Este clar că Samsung vinde cele mai multe smartphone-uri premium din universul Android. Sunt peste 10 milioane unități asigurate de fiecare generație. Din ce se discută la bursa zvonurilor putem spune că în 2022 vor veni cu câteva schimbări. Descoperim pe 9 februarie dacă le vor și pune în aplicare.

🔵 Galaxy S22 Ultra preia stylus-ul de la seria Note (în premieră), aș fi preferat să vină cu o baterie mai mare;

🔵 încărcare la 45W pentru S22 Plus și S22 Ultra, S22 rămâne la 25W;

🔵 S22 și S22 Plus au o cameră nouă la senzorul wide: 50 Megapixeli cu f/1.8 – echivalent 24mm, OIS + PDAF multidirecțional;

🔵 dispare camera tele de 64 Megapixeli și este înlocuită de un senzor tele de 10 Megapixeli  cu f/2.4 – ecivalent 70mm cu zoom optic 3x și OIS;

🔵 bateria lui Galaxy S22 este cu 300 mAh mai mică față de cea de la Galaxy S21 (3700 mAh vs 4000 mAh), iar ecranul este mai mic cu 0.1 inci. Și ecranul lui Galaxy S22 Plus este mai mic cu 0.1 inci (6.6 vs 6.7 inci la S21 Plus).

M-am inspirat în ce privește specificațiile de pe GSMarena. Sunt doar zvonuri și abia pe 9 februarie discutăm cu datele oficiale în față.

Seria Galaxy S9 s-a vândut în peste 30 milioane unități;

Presupun că Samsung își dorește să-i atragă pe cei ce folosesc Galaxy S8 / S9 / S10. Să-i facă să-și dorească un upgrade spre generația nouă. Seria S10 cred că se descurcă destul de bine și în 2022, dar pe S8 / S9 s-a pus deja patina timpului.

Galaxy S21 Ultra a fost unul dintre cele mai bune smartphone-uri Android din 2021, iar Galaxy S22 Ultra + celelalte două modele sunt sigur că vor juca în liga premium și vor sta bine din multiple puncte de vedere. Totuși, cred că prețurile vor juca un rol important în decizia de achiziție, mai ales în etapa inițială. Galaxy S21 FE a debutat la 3700 lei, iar la două săptămâni distanță a fost listat la…, 3000 lei. Dacă aș fi client de Galaxy S21 FE luat de la lansarea pe plan local cred că aș face un retur spre eMAG și l-aș cumpăra din nou, economia ar fi de aprox. 150 euro.

Așa și la Galaxy S22. Nu l-aș cumpăra de la debut și aș aștepta ofertele bune pe care Samsung le aduce de obicei în a doua parte a anului. Presupun că nu sunt neapărat în target. Folosesc un Galaxy Note20 Ultra și încă nu-i găsesc motiv spre a-l schimba.

Ce așteptări aveți de la seria Galaxy S22 pregătită de către Samsung?

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.