Alături de MariSilicon X și informații legate de performanțele atinse în 2021, compania chineză a prezentat în cadrul INNO DAY de la Istanbul și prima sa inițiativă în AR – OPPO Air Glass. Vor fi lansați în ediție limitată, în prima parte a lui 2022.

Nu am avut ocazia să văd ochelarii în acțiune, doar să am datele tehnice despre OPPO Air Glass. În 2022 vom descoperi mai multe inițiative în această direcție, iar OPPO a preferat o abordare a la Google Glass.

OPPO Air Glass nu sunt un dispozitiv de sine stătător. Ca să funcționeze au nevoie de un smartphone sau smartwatch OPPO (sunt controlați prin aplicația Smart Glass pe OPPO Watch 2 sau smartphone-urile OPPO cu ColorOS 11).

Se atașează de ramele ochelarilor (dacă folosești ochelari de vedere) sau poți să-i cumperi cu ramele oferite. Dispozitivul sosește în două culori (Argintiu și Negru), cântărește 30 de gr, integrează procesorul Qualcomm Snapdragon Wear 4100,  iar autonomia oferită este de…, 3 ore.

Încorporează un micro proiector (cel mai compact sistem de proiectare din industrie – 0.5 cc) și îți afișează informații ce sunt lizibile atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi. Printre aplicațiile ce vor proiecta date pe ochelarii AR sunt Meteo, Calendar, Sănătate, Prompter, Navigație + funcție de traducere. OPPO Air Glass pot fi controlați prin comandă tactilă, comandă vocală, mișcările capului și ale mâinilor.

Declarație oficială:

OPPO cercetează de multă vreme posibilitățile pe care le are Realitatea Extinsă (XR), iar prin noii ochelari Air Glass, am reușit să creăm un produs cu adevărat accesibil pentru consumatori. Design-ul lor revoluționar transmite faptul că ne dorim să schimbăm fundamental modul de interacțiune al utilizatorilor cu informația. Ecranul integrat în ochelari va afișa cele mai importante informații chiar în fața noastră. Aceste funcții vor schimba pentru totdeauna modul în care privim lumea” a declarat Leviu Liu, Vicepreședinte OPPO și Directorul Institutului de Cercetare OPPO.

Evit să trag concluzii, dar sunt ușor sceptic. Pe de o parte, avem un prim pas în această direcție, iar OPPO testează teritoriul AR. Pe de altă parte, mi se pare că avem fix ceea ce a fost criticat la Google Glass (autonomie mică, atenție distributivă afectată etc).

Fotografii făcute cu OPPO Reno6 5G;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.