Software

Producătorii din lumea Android caută noi modalităţi de a atrage utilizatori, în special în segmentul premium, cel care este cel mai profitabil. Samsung a anunţat în prima parte a acestui an că modelele de top vor primi 4 actualizări majore şi 5 ani de update-uri de securitate, facilitate ce a fost foarte apreciată de utilizatori.

Pe acelaşi model va merge şi OnePlus, iar mai nou şi Oppo (era de aşteptat, doar sunt cam aceeaşi companie). Producătorul chinez a confirmat oficial că anumite smartphone-uri premium ce vor fi lansate în 2023 vor primi 4 actualizări majore şi 5 ani de update-uri de securitate.

Ţinând cont că în prezent Oppo îşi lansează device-urile cu interfaţa ColorOS 13 bazată pe Android 13, terminalele tip flagship vor primi actualizări certe pentru Android 14, 15, 16 şi 17, adică până în 2026, iar până în 2027 vor exista şi update-urile de securitate.

Personal îl consider un semn bun din partea jucătorilor din piaţa Android, deoarece utilizatorii vor putea ţine mai mult timp un telefon (dacă nu se strică din alte cauze sau dacă nu se satură de el). În cazul Apple această strategie funcţionează foarte bine, majoritatea utilizatorilor rămânând fideli platformei companiei americane, chiar dacă preţurile nu sunt din cele mai mici.

Sursa: gsmarena.com